Hlas ľudu: Chcem, aby všetci Rusi čo najskôr zomreli
13 | 07 | 2023 I Mária Škultétyová

Toto kruté želanie som dnes počula v TA3. Vyslovila ho ukrajinská žena.

Rozumiem jej hnevu a zlosti, rovnako ako rozumiem hnevu staršieho pána, ktorý sa vyhrážal prezidentke a bývalému ministrovi Naďovi.

Sú v živote vypäté situácie, ktoré človeka privedú k istým extrémnym vyjadreniam. Spomínaný pán povedal, že motiváciou k jeho  vyhrážkam boli informácie o zbrojení Ukrajiny slovenskými zbraňami. Pre niekoho možno nepochopiteľné, pre neho dôvod na vyhrážanie.

Starší pán svoje konanie oľutoval, dotknutým sa ospravedlnil. Za zmienku stojí skutočnosť, že je 127-násobným darcom krvi, čo je chvályhodné. Ale ani to ho neospravedlňuje z toho, za čo stál pred súdom.

A čo veta ukrajinskej ženy? Tá tiež súvisí s vojnou na Ukrajine. Nepočula som, či jej vojna niekoho zobrala. Ale keď vidím v televízii vojnové obrazy, viem sa vcítiť do jej zlosti aj do nenávisti voči Rusku.

Ale zároveň si uvedomujem, že sú to  tvrdé slová a treba ich odsúdiť tak isto ako vojnu.

Aj tam žijú ľudia, ktorí nesúhlasia s vojnou. Aj tam žijú ženy, ktoré stratili mužov. Aj v Rusku sú matky, ktoré prišli vo vojne o synov. Ani oni nechceli a nechcú vojnu. Vojnu chceli a vyvolali mocní.

„Vojnu nezačínajú ľudia, ale vlády,“ povedal americký prezident Ronald Reagan. A rovnako múdry a pravdivý je aj výrok iného amerického prezidenta Thomasa Jeffersona: „Vojna je rovnako trestom pre trestajúceho ako pre trpiaceho.“

Hlas ľudu: Čaputová generálnou tajomníčkou NATO?
Čaputová generálnou tajomníčkou NATO? Píše Hlas ľudu, Hlavného denníka Už dávnejšie sa šuškalo, že s Čaputovou sa počíta ako s budúcou generálnou tajomníčkou NATO. Neviem, z akých kruhov to vyšlo, ale hovorilo sa to. Minulý mesiac túto myšlienku... Čítať ďalej
12 | 07 | 2023 | Mária Škultétyová

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik