Gašpar o kritike Čaputovej ministra: Matovič, Mikulec a zametač Hamran sú už zjavne v PANIKE! (VIDEO)
13 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Igor Matovič a Roman Mikulec sú zjavne v panike. Blíži sa totiž doba, kedy sa celé Slovensko dozvie o ich zločinoch a zlodejstvách, ktoré tu napáchali za posledné tri roky. K nim na zapískanie priskočil ich hlavný zametač, policajný prezident Štefan Hamran. Ten najnovšie zaútočil aj na vlastného ministra. Skonštatoval to na sociálnej sieti exšéf policajtov Tibor Gašpar.

Vyhrážky Čaputovej ministrovi

"Blíži sa doba, kedy sa celé Slovensko dozvie o zločinoch a zlodejstvách Igora Matoviča i Romana Mikulca. Už sú v panike. Zrejme však nečakali, že to bude tak skoro. Situácia musí byť extrémne vážna, keď sa do ich kritiky pustil, už aj Čaputovej minister Ivan Šimko. Ten ich počínanie označil za nezákonné, čím spustil sériu ich hysterických tlačoviek," reaguje Gašpar na situáciu na ministerstve vnútra.

Podľa Gašpara k OĽANO tandemu Matoviča a Mikulca, na zapískanie priskočil ich hlavný zametač, policajný prezident Štefan Hamran. "Je už zvykom, že sa bez akejkoľvek právomoci verejne vyjadruje k činnosti generálnej prokuratúry a jej čelným predstaviteľom, útočí na opozičné politické strany, a snaží sa zneužívať políciu v politickom boji. Najnovšie si urobil opäť politickú tlačovku, a zaútočil na vlastného ministra. Pôsobilo priam komicky, keď sa začal vyhrážať ministrovi Šimkovi, že keď ho nenechá upratovať po Matovičovi a Mikulcovi, tak odstúpi," upozorňuje bývalý policajný prezident.

Bosna a Hercegovina nevydá expolicajta Mariána Kučerku na Slovensko
Bosna a Hercegovina nevydá obžalovaného expolicajta Mariána Kučerku na Slovensko. Rozhodli o tom tamojšie orgány s odôvodnením, že na vydanie neboli naplnené všetky zákonné predpoklady. TASR to potvrdili z tlačového oddelenia Ministerstva... Čítať ďalej
12 | 07 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Toto nemá v právnom štáte miesto

Hovorí, že dôkazy o praktikách „Čurillovcov“ a ich pánov sú zverstvom, ktoré nemá v právnom štáte miesto. Je tragické, keď sa ľudia ako Matovič, Mikulec či Hamran vôbec vyjadrujú k témam ako „rozviazané ruky“ polície.

Z toho čo sa zatiaľ dostalo na verejnosť, spomina Gašpar napríklad Mikulcove SMS správy nebohému generálovi Lučanskému, ktorého nútil, aby ho informoval o živých trestných konaniach, či zvukové nahrávky „Čurillovcov“ z ich kancelárii, kde sa bavia o tom ako chodia koordinovať svoju nezákonnú činnosť s Mikulcom, alebo o tom ako k nemu chodia podávať podrobné správy z trestných konaní Lipšicovi prokurátori z ÚŠP.

Pravda sa v progresívnom svete nenosí

"Minister Šimko povedal o nezákonných praktikách pravdu, tá sa však v progresívnom svete nenosí, a preto si myslím, že prezidentka Čaputová, ktorá tu tieto zverstvá kryla doposiaľ, Šimkovi rýchlo vysvetlí, ako má túto tému komunikovať na verejnosti. Veď sa predsa musí poďakovať Hamranovi za to, že na jej kritikov posiela pravidelne kukláčov," uzavrel Gašpar a status doplnil videom.

Rozviazané ruky

Predstavitelia hnutia OĽaNO Igor Matovič a donedávna minister vnútra Roman Mikulec majú obavy z toho, že minister Ivan Šimko mieni ukončiť „rozviazané ruky“ polícii. Ich obavy spustil Šimkov status na sociálnej sieti, v ktorom tvrdí, že nie celkom chápe, čo znamená ich "rozviazanie rúk polícii".

 

„Ivan Šimko, ako súčasný minister vnútra pred desiatimi dňami na svojom verejnom profile povedal, že policajti majú byť bábky v rukách politikov a tak je to správne,“ hovorí Matovič, podľa ktorého je toto myslenie hodné Roberta Kaliňáka, či Roberta Fica.

Mikulec pripomenul, že sa nechceme vrátiť do čias, kedy „polícia bola pod kontrolou mafie“ a bola pod vedením oligarchu a mafiána, ktorý riadil osoby v rôznych kauzách, dnes už odsúdené, mnohé poobviňované a obžalované. Vyzdvihol prácu médií, cez ktoré sa denno-denne dozvedáme koho všetkého Norbert Bődőr riadil – sú to podľa neho ľudia zo strán Hlas a Smer v rôznych inštitúciách.

Šimkov status

„Priznám sa, že mi od počiatku nebolo jasné, čo sa malo na mysli pod tým, keď sa začalo hovoriť o tom, ako sa rozviazali ruky polícii. Táto ozbrojená, represívna štruktúra si iste nemôže robiť, čo sa jej zachce. To sa deje iba v policajnom štáte. V demokratickej spoločnosti musí byť donucovacia moc štátu pod veľmi presne ustanovenou, ale účinnou kontrolou politickej moci. Lebo len politika, nie policajní dôstojníci, predstupuje pravidelne pred voličov a skladá im účty za svoju činnosť. Vo chvíli, keď si politika prestane plniť túto svoju povinnosť, môže sa stať, že sa začnú úradníci báť prijímať nepríjemné, hoci potrebné rozhodnutia, prestane fungovať normálne verejné obstarávanie, pluralitná politická súťaž sa zmení na kriminalizovanie protivníka a strach z polície začne byť postupne väčší, ako strach z kriminálnikov. Najlepším indikátorom takéhoto nebezpečného vývoja je, ak spozorujeme, že si táto ozbrojená zložka prestane byť schopná priznať ani očividné zlyhania. Ak stratí ozdravnú schopnosť spätnej väzby. Nie priatelia, žiadne rozviazané ruky tu ľudia s pištoľami a putami mať nesmú! Patria pod kontrolu politiky. To, o čo ide vždy, predovšetkým vo voľbách, vo všetkých voľbách i v týchto, je, aby bola pod kontrolou dobrej politiky. Takej, ktorá si túto svoju zodpovednosť uvedomuje,“ napísal  poverený minister vnútra Ivan Šimko.

Mikulec a Matovič žiadajú koniec Šimka vo funkcii ministra vnútra
Predstavitelia hnutia OĽaNO Igor Matovič a donedávna minister vnútra Roman Mikulec majú obavy z toho, že minister Ivan Šimko mieni ukončiť „rozviazané ruky“ polícii. Ich obavy spustil Šimkov status na sociálnej sieti, v ktorom tvrdí, že nie celkom... Čítať ďalej
12 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme