Zabudnite na Boha a "otčenáš", nie je to rodovo "fér"
13 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

Už im prekáža aj Pán Boh. Nie, že by boli proti "jeho božstvu", ale odmietajú naďalej akceptovať jeho mužský rod. "Otec" či "pán" vraj uráža rodovo neutrálnych. A údajne toto pomenovanie nerešpektuje ich práva. Problematikou sa vážne zaoberá anglikánska cirkev a začala sa do nej vŕtať aj Rada Európy."Boh" ako "pán" už (vraj) nie je korektné pomenovanie.

Preč s patriarchátom v cirkvi! Anglikánska cirkev má v úmysle prerobiť Otčenáš. Arcibiskup Stephen Cottrell z Yorku podľa webu eadaily.com označil za „patriarchálne“ a „neprijateľné“ oslovovať Boha v modlitbe Otčenáš ako výhradne muža. Uviedol to na zasadnutí riadiaceho orgánu anglikánskej cirkvi - Generálnej rady, píše podľa citovaného webu The Gurdian.

"Otec" Boh vraj už príliš "bolí"

„Viem, že slovo „otec“ znie bolestne pre tých, ktorých otcovská skúsenosť bola deštruktívna a urážlivá, a pre všetkých z nás, ktorí sme sa snažili prekonať utláčajúci patriarchát života,“ povedal Cottrell.

Cottrellovi oponoval Dr. Chris Sugden , predseda konzervatívnej anglikánskej skupiny, ktorý pripomenul, že v Biblii Ježiš Kristus vyzýva ľudí, aby sa modlili konkrétne k „nášmu Otcovi v nebesiach“.

Priam hystericky argumentovala "gender korektná" reverendka Christina Rees , ktorá dlhodobo napríklad presadzuje biskupky. Reverendka tvrdí, že arcibiskup Cottrell „ukázal prstom na problém, ktorý je skutočne problémom kresťanov už mnoho rokov“.

Argument pohlavím u Boha?

„Veľkou otázkou je, či naozaj veríme, že Boh bol presvedčený, že muži dokonalejšie a presnejšie stelesňujú Jeho obraz ako ženy? Odpoveď je absolútne nie." kategoricky vyhlásila reverendka.

A teraz pozor!

Už vo februári Rada Európy sľúbila, že zváži, či by sa Boh mal stále nazývať „on“? Stalo sa tak potom, čo kňazi v západných cirkvách požiadali o povolenie používať namiesto toho „rodovo neutrálne výrazy“.

Von der Leyenová ubezpečuje Zelenského: Do Únie aj do NATO vás dostaneme
Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová v stredu vyzvala Ukrajinu na ďalšie reformy. EÚ podľa jej slov môže poskytnúť pomoc v boji proti korupcii a pri posilnení inštitúcií. TASR o tom informuje na základe správy agentúry... Čítať ďalej
12 | 07 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme