Za ľudí naozaj BEZ ľudí! Dobehla Remišovú KARMA?
12 | 07 | 2023 I Ivan Mihale

Na koci mája prišla pre stranu Za ľudí ďalšia politická rana. Hoci sa niekoľko mesiacov pred sviatkom demokracie strana pridala do koalície s OĽaNO a priatelia, jej ďalšie fungovanie bude bez ďalšieho zakladajúceho člena. Stranu totiž opúšťa ďalší zakladajúci člen. A tak sa zdá, že označenie "bez ľudí" naberá reálne kontúry.

Hlavný ekonóm strany, ktorý sa do Za ľudí pridal na základe odporúčania exministra financií Ivana Mikloša, teraz mení názor a po mesiacoch práce pre Veroniku Remišovú ako predsedníčku odchádza zo strany, čo oznámil až začiatkom júla.

Rozhodol sa okamžite po rokovaní predsedníctva

"Koncom mája som po rokovaní predsedníctva politickej strany Za ľudí predsedníčke Veronike Remišovej osobne odovzdal oznámenie o ukončení môjho členstva v strane Za ľudí. Dôvodom bola skutočnosť, že strana Za ľudí vstúpila do volebnej koalície s hnutím OĽaNO a politickou stranou Kresťanská únia. Vždy som tvrdil, že niečo také pre mňa neprichádza do úvahy. Predsedníčke Remišovej som sa za našu doterajšiu spoluprácu poďakoval, no zároveň som jej povedal, že týmto sa naše cesty v straníckej politike rozchádzajú," napísal v statuse na sociálnej sieti Meravý.

HÁDKA! Remišová sa pustila do Inštitútu pre ľudské práva, odpovedali jej
Exministerka Veronika Remišová (Za ľudí) na sociálnej sieti kritizuje Inštitút pre ľudské práva zato, že nesúhlasia s dodávkami kazetových bômb pre Ukrajinu. Tí jej odpovedali priamo pod jej príspevkom: "Pani poslankyňa, iba blázon si môže... Čítať ďalej
09 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová

OĽaNO svoj zámer dlho tajilo, aj keď rozhodnutie o koalícii prijalo už skôr. Výsledok oznámili až začiatkom júla.

Zámer, že chce Matovič ísť do volieb v koalícii KÚ a Za ľudí prezradilo hnutie OĽaNO a priatelia až začiatkom júla, hoci podľa toho, čo tvrdí Meravý, sa takto malo hnutie rozhodnúť už pred niekoľkými týždňami.

Moje nádeje boli sklamané, tvrdí Meravý

Meravý Miklošovo odporúčanie vstúpiť do strany potvrdil, no sám mal ešte pred parlamentnou politikou významnú kariéru. "Jej zakladateľovi Andrejovi Kiskovi som pomáhal ešte v jeho prezidentskej kampani v roku 2014, v ktorej porazil Roberta Fica. Ako bývalý člen SDKÚ-DS som vkladal veľké nádeje do Kiskovho projektu a veril som, že jeho strana bude silnou stredopravou stranou so solídnym odborným zázemím a schopnosťou kompetentne riadiť štát. S ľútosťou musím skonštatovať, že moje nádeje boli sklamané. Strana poslúžila v prvom rade ako výťah do vysokých funkcií pre Kiskovych blízkych ľudí. Otec zakladateľ krátko po voľbách odišiel a strana zložená z ideologicky a osobne nekompatibilných osobností sa čoskoro rozpadla," popisuje dianie po voľbách 2020 Meravý.

Ako ďalej?

V septembrových parlamentných voľbách Meravý už nemienil kandidovať. "Podporím však takú politickú stranu, ktorá bude garantovať proeurópsku zahraničnú politiku, rozvoj ekonomiky a zdravé verejné financie," uzavrel.

Remišová melie z posledného! Predčasné voľby by boli koniec jej strany

V roku 2019 mala strana ideálnu štartovaciu pozíciu a vyzeralo to, že politická hviezda Andreja Kisku tak skoro nezhasne. Strana preto dostala od mnohých podnikateľov výdatné pôžičky. Výsledok volieb však nepriniesol očakávaný zisk zo štátneho rozpočtu a tak si Kiskova strana z neho podľa Aktualít odkrojila "len" niečo cez päť miliónov. Pre porovnanie - víťaz volieb OĽaNO tých miliónov dostalo 20. 

A tak strana väčšinu z peňazí, získaných za volebný výsledok, musela vrátiť podnikateľom - dlhoročným priateľom a starým obchodným partnerom predsedu strany Andreja Kisku. Ten zo strany odišiel, no dlhy jej ostali. Minuloročný audit a minuloročná účtovná závierk Za ľudí ukázali, že koncom roka 2021 mala strana ešte stále dlh viac ako 930-tisíc eur, no jej majetok bol nižší ako 300-tisíc," objasňujú Aktuality. „Uvedená situácia naznačuje existenciu významnej neistoty, ktorá môže vyvolať pochybnosť o schopnosti politickej strany naďalej nepretržite pokračovať v činnosti,“ skonštatovala audítorka vo svojej správe.

Veronika Remišová predstavila ideály Za ľudí! Vymenovala v čo veria
Práve sme predstavili najlepšiu spoločnú kandidátku s ľuďmi, ktorí nestrácajú nádej, ktorí sú ochotní za svoju víziu a za svoje ideály zabojovať, uviedla Remišová na sociálnej sieti. Veronika Remišová, predsedníčka strany Za ľudí sa na sociálnej... Čítať ďalej
06 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik