Von der Leyenová ubezpečuje Zelenského: Do Únie aj do NATO vás dostaneme
12 | 07 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová v stredu vyzvala Ukrajinu na ďalšie reformy. EÚ podľa jej slov môže poskytnúť pomoc v boji proti korupcii a pri posilnení inštitúcií. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

„Tieto základné požiadavky na reformy sú dôležité na vstup do Európskej únie a aj do NATO. Tu môžeme poskytnúť intenzívnu podporu,“ povedala von der Leyenová na okraji summitu NATO vo Vilniuse.

Hlavná téma

Rýchlosť prijímania reforiem Ukrajinou je podľa jej slov obdivuhodná aj napriek tomu, že táto krajina odoláva ruskej invázii.

Šéfka EK na sociálnej sieti dodala, že Ukrajina potrebuje dlhodobú bezpečnosť. „Na summite NATO rokujeme o tom, ako to čo najlepšie zabezpečiť,“ uviedla.

Pripomenula, že EÚ prispieva investíciami, poskytovaním zbraní, výcviku i podporou spomínaných reforiem.

Spolupráca medzi Ukrajinou a Alianciou je jednou z hlavných tém stredajších rokovaní vo Vilniuse, pripomína DPA.

"Tretia svetová vojna sa blíži“, komentoval Medvedev dodávky Západu do Kyjeva
Medvedev povedal, že plány NATO na zvýšenie dodávok zbraní do Kyjeva prinášajú tretiu svetovú Zámer členov NATO zvýšiť dodávky vojenskej pomoci Ukrajine je slepou uličkou, tretia svetová sa približuje, uviedol podpredseda ruskej bezpečnostnej rady... Čítať ďalej
12 | 07 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik