Vojnový plameň sa stále viac rozhára?
13 | 07 | 2023 I Milan Laca

NATO schválilo plán na presun 100 tisíc vojakov do Poľska, ak to bude potrebné.

Poľský prezident Duda: v prípade útoku NATO presunie do krajiny 100 000 vojakov.
Ak to bude treba!

Poľský prezident Andrzej Duda vyhlásil, že NATO prijalo na summite vo Vilniuse plán, podľa ktorého bude v prípade potreby do krajiny prevezených 100 tisíc vojakov z krajín aliancie. Cituje ho RIA Novosti.

"Tretia svetová vojna sa blíži“, komentoval Medvedev dodávky Západu do Kyjeva
Medvedev povedal, že plány NATO na zvýšenie dodávok zbraní do Kyjeva prinášajú tretiu svetovú Zámer členov NATO zvýšiť dodávky vojenskej pomoci Ukrajine je slepou uličkou, tretia svetová sa približuje, uviedol podpredseda ruskej bezpečnostnej rady... Čítať ďalej
12 | 07 | 2023 | Ivan Mihale

Keby zaúročili Rusi

Duda vysvetlil, že to bude „plus - mínus 100 tisíc vojakov NATO na okamžitú obranu“.  "Môžem vysvetliť, čo sa očakáva. Ak by došlo k útoku, napríklad na Brestské brány (teda z Brestu v Bielorusku), plus mínus 100 tisíc vojakov NATO by vyslali na naše územie na okamžitú obranu," - povedal poľský prezident po skončení summitu NATO.

Predpoklady
Ide podľa neho o postuláty, „ktoré v rámci obranných plánov schvaľuje NATO. Toto sú postuláty, ktoré boli prijaté a ktoré boli schválené NATO ako súčasť obranných plánov," dodal Duda.
Varšava sa angažuje

Teraz je v Poľsku asi 10-tisíc vojakov z krajín NATO. Okrem toho na jeho území rozmiestnia sklady so zbraňami. Predtým Duda hovoril o vyslaní mierových síl NATO na Ukrajinu po skončení ozbrojeného konfliktu. Rozhovor poskytol denníkom Die Welt, Bild a Politico pred účasťou na summite NATO. „Ak aliancia prijme kolektívne rozhodnutie vyslať vojakov na vynútenie prímeria, potom ako zodpovedný člen NATO toto rozhodnutie určite podporíme,“ povedal Duda.

Francúzsko zdvíha vojnovú latku (VIDEO)
Francúzsko dodá Ukrajine rakety s dlhým doletom SCALP. Paríž dodá Kyjevu celkovo asi 50 rakiet dlhého doletu, oznámila agentúra Reuters. Kyjev zas sľubuje... "Francúzsky diplomatický zdroj povedal, že ide o približne 50 rakiet SCALP od... Čítať ďalej
12 | 07 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme