Už ho majú plné zuby?
12 | 07 | 2023 I Milan Laca

Britské ministerstvo obrany poukázalo na nedostatok pocitu vďačnosti zo strany Kyjeva.

Britský minister obrany Wallace odporučil Kyjevu, aby častejšie ďakoval Západu.

Sú pobúrení

Britský minister obrany Ben Wallace vyhlásil, že Londýn je pobúrený nedostatkom vďačnosti zo strany vedenia kyjevského režimu za dodávky zbraní a vybavenia. Informujú o tom noviny The Guardian. Podľa jeho názoru Ukrajina zaobchádza so svojimi partnermi ako s trhoviskom, pričom zabúda na potrebu poďakovať sa. „Či sa nám to páči alebo nie, je prirodzené, že ľudia chcú trochu vďačnosti,“ povedal Wallace.

Von der Leyenová ubezpečuje Zelenského: Do Únie aj do NATO vás dostaneme
Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová v stredu vyzvala Ukrajinu na ďalšie reformy. EÚ podľa jej slov môže poskytnúť pomoc v boji proti korupcii a pri posilnení inštitúcií. TASR o tom informuje na základe správy agentúry... Čítať ďalej
12 | 07 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Kŕmia ich už dávno

Wallace si spomenul, ako v roku 2022 navštívil Kyjev, aby získal zoznam požadovaného arzenálu. Podľa jeho slov však cítil odpor, pretože na cestách strávil 11 hodín, len aby „dostal len jeden papier“. Zdôraznil tiež, že napriek kritike Zelenského, považuje podpísanú deklaráciu po summite NATO pre Ukrajinu za prospešnú. Wallace 12. júla na okraj summitu NATO vo Vilniuse priznal, že Británia, Spojené štáty a ďalšie krajiny podporovali Ukrajinu ešte predtým, ako sa vo februári 2022 začal konflikt s Ruskom.

Aj Berlínu stačilo
Berlín tiež reagoval na Zelenského tvrdenia o chýbajúcej pozvánke do NATO. Minister obrany Pistorius odmietol Zelenského tvrdenia. Boris Pistorius nesúhlasil s kritikou NATO zo strany Volodymyra Zelenského pre rozhodnutie aliancie, neponúknuť Ukrajine konkrétny časový rámec na vstup do aliancie. "Každý hovorí, že budúcnosť Ukrajiny je v NATO, keď sa vojna skončí. To je jasné aj prezidentovi Zelenskému. Keď sa vojna skončí, stane sa to," povedal Pistorius pre televíziu ARD. 
Šojgu hrozí kazetovou muníciou
Šojgu pohrozil, že ak bude doručená na Ukrajinu, použije kazetovú muníciu. Ruský minister obrany Sergej Šojgu vyhlásil, že ruská armáda počas "špeciálnej operácie" nepoužíva kazetovú muníciu. Ak Spojené štáty dodajú takúto muníciu Ukrajine, ruské... Čítať ďalej
12 | 07 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme