Rusko sa stáva vývoznou destináciou číslo 1 pre automobily vyrobené v Číne
12 | 07 | 2023 I Ivan Mihale

Automobily čínskej výroby si v Rusku získavajú širšiu a pevnejšiu oporu v dôsledku silnej exportnej dynamiky od začiatku roka.

Rusko sa stalo hlavnou exportnou destináciou pre čínske autá v prvých piatich mesiacoch roka s objemom exportu dosahujúcim 287 000 kusov, nasledovalo Mexiko so 159 000 kusmi a Belgicko so 120 000 kusmi, uviedla v utorok Čínska asociácia výrobcov automobilov (CAAM). s odvolaním sa na údaje čínskeho colného úradu.

V rámci celkového vývozu za uvedené obdobie sa v rámci nových energetických vozidiel (NEV) vyviezlo 673 000 kusov, čo je 1,2-násobný nárast. Belgicko, Spojené kráľovstvo a Thajsko sú tri najlepšie destinácie pre čínske NEV.

Júnové údaje o výkonnosti vývozu automobilov.

Vývoz áut v júni predstavoval 382 000 kusov, čo predstavuje medziročný nárast o 53,2 percenta. V prvom polroku dosiahol export áut 2,14 milióna kusov, čo je o 75,7 percent viac ako pred rokom.

Xu Haidong, zástupca generálneho inžiniera CAAM, uviedol, že vozidlá vyrobené v Číne sa stali na globálnom trhu konkurencieschopnejšími, využívajúc prísnu kontrolu kvality, sofistikovaný priemyselný reťazec a pokročilé služby údržby.

Nemci chystajú na Ukrajine zbrojovku (VIDEO)
Spoločnosť Rheinmetall oznámila, kedy bude na Ukrajine otvorený závod na výrobu obrnených vozidiel. Nemecký koncern otvorí v priebehu najbližších 12 týždňov na Ukrajine závod na výrobu obrnených vozidiel. Veľké plány Ako informuje predseda... Čítať ďalej
11 | 07 | 2023 | Milan Laca

Múdro vypĺňajú medzeri na trhu

"Ústup západných automobilových značiek z ruského trhu zanechal čínskym hráčom medzeru, ktorú musia vyplniť. Spolu so zvýšenou konkurencieschopnosťou čínskych áut bolo Rusko svedkom toho, že sa tam dodáva viac čínskych áut," povedal Cui Dongshu, generálny tajomník Číny. Informovala o tom v utorok Asociácia osobných automobilov (CPCA) pre Global Times.

Očakáva sa, že predaj čínskych áut v Rusku dosiahne do konca roka 2023 380 000 až 400 000, uviedla agentúra Xinhua News Agency s odvolaním sa na odhady odborníkov z Otkritie Auto, automobilovej obchodnej jednotky ruskej Otkritie Bank.

Množstvo zastúpení

Čínske automobilky majú v Rusku takmer 1 500 obchodných zastúpení, čo predstavuje 46 percent z celkového počtu v Rusku, podľa odhadov zverejnených spoločnosťou Otkritie Auto.

DRSNÝ odkaz pre BUDAJA! KRV za KRV
Dráma, ktorú zažila matka so synom na farme v blízkosti Turčianskych Teplíc, sa mohla zopakovať. Mladý farmár opäť prišiel do stretu s medveďom. Iba pred pár dňami pritom skončil 20-ročný muž po útoku šelmy v nemocnici s dohryzenými rukami. Z... Čítať ďalej
12 | 07 | 2023 | Ivan Mihale

Najpopulárnejšie čínske značky automobilov v Rusku sú Chery's Tiggo, Haval a Geely.

"Čínsky vývoz áut si od začiatku roka udržal silnú dynamiku v porovnaní so stabilným oživením domáceho automobilového trhu," poznamenal Cui.

Údaje CPCA ukázali, že predaj osobných vozidiel sa v Číne medzimesačne zvýšil od februára do júna,

Maloobchodný predaj áut dosiahol v júni 1,9 milióna kusov, čo je o 8,7 percent viac ako v máji. Napriek tomu tržby minulý mesiac medziročne klesli o 2,6 percenta v dôsledku vysokej porovnávacej základne v júni minulého roka.

Cui odhadol, že čínsky export vozidiel tento mesiac výrazne porastie, pretože výmenný kurz čínskej meny jüan na devízovom trhu je priaznivý pre export.

Predbehli aj Japonsko

Čína sa v prvom štvrťroku tohto roka stala najväčším exportérom automobilov a predbehla Japonsko.

Krajina prijme ďalšie opatrenia na podporu vývozu vozidiel, uviedlo v máji čínske ministerstvo obchodu, pričom zdôraznilo opatrenia, ktoré zahŕňajú posilnenie kvality vozidiel a povzbudenie výrobcov automobilov, aby spolupracovali s domácimi a zahraničnými finančnými inštitúciami pri ponuke finančných produktov.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik