Prezidentka nepriamo podporila prezidentského kandidáta. Lebo sloboda prejavu (VIDEO)
12 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Okrem svojich tradičných floskúl o ochrane demokracie, nepriamo vyjadrila, prezidentka SR Zuzana Čaputová na festivale Pohoda aj podporu jednému z možných prezidentských kandidátov. Presne tak ako sa očakávalo.

Čaputová festival Pohoda navštívila každý rok, odkedy bola inaugurovaná do funkcie, v minulom roku dokonca rozhovor s ňou niekoľkokrát odvysielala verejnoprávna RTVS. V tomto roku, rok pred koncom jej mandátu, sa začína hovoriť o jej možnom nástupcovi.

Svojho kandidáta má

Zatiaľ sú v hre tri mená – Ján Kubiš, Peter Weiss a Ivan Korčok. Moderátor Štefan Hríb pri prvých dvoch nezabudol pripomenúť, že jeden bol ministrom vo vláde Smeru a druhý predseda KSS. Tretí zrejme aj sedel v hľadisku, to mu totiž tlieskalo. Odznela otázka, či má prezidentka „svojho kandidáta.

„Pre presnosť treba povedať, že pokiaľ viem, tak nie všetky tri mená ohlásili, že budú kandidovať. Ale minimálne v tom jednom prípade dúfame, takže áno,“ priznala Čaputová.

POHODA sa zmenila na FESTIVAL POLITICKEJ PIESNE (GALÉRIA+VIDEO)
Festival Pohoda založili v roku 1997 dvaja hudobníci – Michal Kaščák a Mario Michna, ako lokálna príležitosť pre alternatívne hudobné žánre. Počas 26-tich rokov sa z neho však stal nie len totány hudobný mainstream. Každoročne na ňom okrem hudba... Čítať ďalej
08 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Máme slobodu prejavu

Moderátora pro forma zaujímalo, či prezidentka môže preferovať jedného z kandidátov.

„Ani ja úplne neviem, ale keďže máme slobodu prejavu... nechcem zasiahnuť do akejkoľvek súťaže, veď ešte nikto nič neohlásil, ale svoje hodnotové a názorové súznenie s niektorým z kandidátov môžem, tak som tak urobila,“ upozornila Zuzana Čaputová.

Screenshot z Youtube | Názor Zuzany Čaputovej bol odmenený potleskom

Sloboda prejavu zrejme nie je pre každého

Prezidentka 24. 3. 2022 pripomenula, že aj sloboda prejavu nie je bezbrehá a nesie so sebou zodpovednosť. Urobila tak v súvislosti s útokmi Ľuboša Blahu, ktorý musel zo svojich statusov odstrániť kritiku. Verbálne útoky, na ktoré reagovala, sú podľa nej  o to závažnejšie, že nevychádzajú z faktov. Navyše ako verejne činná osoba nie je povinná znášať sústavné verejné šikanovanie a bezdôvodné verejné obviňovanie zo spáchania trestných činov.

Skúsia TVRDO OVPLYVNIŤ VOĽBY! Exminister VARUJE: Začína masívny útok mimovládok na slovenskú štátnosť!
Je to pokrytecká, falošná, manipulatívna a najmä proste nechutná aktivita! Skúsia tvrdo ovplyvniť voľby! V sobotu výber vysoko politických mimovládok (Pontis, Nadácia Otvorenej spoločnosti, Nadácia Milana Šimečku, MEMO 98, Iniciatíva Inakosť, Za... Čítať ďalej
10 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik