Policajnému exprezidentovi Kovaříkovi hrozí obžaloba, podozrievajú ho zo zneužitia právomoci
12 | 07 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) navrhol podať obžalobu na bývalého policajného prezidenta Petra K. Prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave sa najskôr oboznámi so spisom a návrhom vyšetrovateľa. Potom rozhodne o ďalšom postupe. TASR to uviedol hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Juraj Chylo. Upozornil na to portál Aktuality.sk.

Policajný exprezident čelí návrhu na podanie obžaloby pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti.
"V predmetnej veci bolo vykonaných viacero vyšetrovacích úkonov spočívajúcich vo výsluchoch svedkov, dožiadaní, vykonávaní právnej pomoci na základe európskych vyšetrovacích príkazov krajského prokurátora v Bratislave do členských krajín EÚ vrátane znaleckého dokazovania," priblížil Chylo.

Bývalého policajného prezidenta obvinili v auguste 2021. Podozrivý je zo zmarenia prebiehajúceho zásahu zadržiavania, ako aj vykonania trestnoprocesných úkonov s osobami Matejom Zemanom a Petrom Petrovom. Kovařík obvinenie v minulosti odmietol.

Kovaříka od septembra 2020 poverili dočasným riadením Policajného zboru. Koncom januára 2021 ho po výberovom konaní do funkcie prezidenta PZ vymenoval vtedajší minister vnútra Roman Mikulec. K 15. septembru 2021 sa vzdal funkcie.

SMER - SSD: Obludné rozmery zneužívania polície na politickú likvidáciu opozície
ÚTOK I. MATOVIČA A Š. HAMRANA NA MINISTRA VNÚTRA I. ŠIMKA POTVRDZUJE OBLUDNÝ ROZMER ZNEUŽÍVANIA POLÍCIE NA POLITICKÚ LIKVIDÁCIU OPOZÍCIE. I. ŠIMKO BY MAL HAMRANA OKAMŽITE ODVOLAŤ, píše vo svojom vyhlásení strana Smer-SSD Aktuálny spor medzi... Čítať ďalej
12 | 07 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik