Z Prezidentského paláca prišla reakcia pre opozíciu
11 | 07 | 2023 I Gabriela Fedičová

„Máte jadrovú elektráreň? Ako sa nazýva?“ Opýtal sa počas spoločnej tlačovej konferencie s prezidentkou Zuzanou Čaputovou, ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Tlačová konferencia sa uskutočnila v rámci jeho návštevy na Slovensku. V miestnosti chvíľu nastalo trápne ticho, potom prišla odpoveď a opozícia neverila vlastným ušiam. Dnes je známa reakcia Prezidentského paláca na "ako hovoria," brept prezidentky Zuzany Čaputovej.

Ľuboš Blaha, podpredseda Smeru-SSD najskôr neveril vlastným očiam, potom sa na videu dobre bavil. Ide o tlačovku Zelenského a Čaputovej, na ktorej si prezidentka SR vyrobila riadny trapas. Blaha to dokonca nazval trapasom roka – prezidentka SR nevie, že elektráreň Vojany nie je vodná.

Skúška Smerom

„Viete si predstaviť, že by sa takéto niečo stalo niekomu zo Smeru? Liberálne médiá by z toho vyrábali džingle, Zomri by chrlilo sedem memečiek denne, bratislavské kaviarne by pukali od smiechu. Ale keď sa takýto neuveriteľný trapas stane Čaputovej, tak všetci čušia ako voš pod chrastou. Tu sa krásne ukazuje, aké sú liberálne médiá jednostranné a účelové. Za Wimbledon Tabak zosmiešňujú už tretí deň, ale Čaputovej Vojany akosi prehliadli,“porovnáva podpredseda Smeru, ktorý niekoľkýkrát opakuje, že je tragédiou pre Slovensko, že má na čele prezidentku, ktorá o svojej vlasti nemá ani základné znalosti a vo svojej irónii ide ďalej – pýta sa prezidentky, či vie, že hlavným mestom Slovenska nie je Washington. Je to podľa neho aj obraz hlúpeho a povrchného Progresívneho Slovenska.

Viac v článku:

Poslanec SMER SSD o neuveriteľnej trápnosti a hanbe na tri zimy
Ľuboš Blaha, podpredseda Smeru-SSD najskôr neveril vlastným očiam, potom sa na videu dobre bavil. Ide o tlačovku Zelenského a Čaputovej, na ktorej si prezidentka SR vyrobila riadny trapas. Blaha to dokonca nazval trapasom roka – prezidentka SR... Čítať ďalej
09 | 07 | 2023 | Eka Balašková

O medzinárodnej blamáži Čaputovej písal aj Eduard Chmelár

Eduard Chmelár ostal pri tlačovej besede zaskočený po prvýkrát. Zuzanu Čaputovú totiž videl v situácii, v akej vídaval mnohých študentov. Druhýkrát ostal prekvapený z toho ticha, ktoré po tomto faux-pas v médiách ostalo. Chmelár teda konštatuje, že Zuzana Čaputová nie je brept, ale ukážka ľudskej hlúposti.

Myslel som si, že takáto medzinárodná blamáž nemôže ostať bez reakcie našich inak hyperkritických novinárov alebo že to aspoň zaregistrujú nejaké humoristické stránky - ale opäť sa potvrdilo, že médiá nie sú strážnymi psami demokracie, ale panujúceho mocenského systému... Na tlačovej konferencii v Bratislave sa Volodymyr Zelenskyj spýtal, či máme nejaké hydroelektrárne a ako sa volajú. Po trápnom tichu zo strany novinárov Zuzana Čaputová chvíľu vyplašene gúľala očami (tento pohľad dôverne poznám: takto reaguje študentka na niečo, o čom nemá ani šajnu), a potom zo seba neisto vypustila: "Vojany?" Reagoval politológ Eduard Chmelár.

Viac v článku:

Politológ o medzinárodnej blamáži Čaputovej: JE TO ESENCIA ĽUDSKEJ HLÚPOSTI (VIDEO)
Eduard Chmelár ostal pri tlačovej besede zaskočený po prvýkrát. Zuzanu Čaputovú totiž videl v situácii, v akej vídaval mnohých študentov. Druhýkrát ostal prekvapený z toho ticha, ktoré po tomto faux-pas v médiách ostalo. Chmelár teda konštatuje, že... Čítať ďalej
10 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Reakcia Prezidentského paláca je známa

„Prezident Zelenskyj adresoval svoju otázku všetkým prítomným na tlačovej konferencii počas toho, ako si prezidentka robila poznámky na svoje vystúpenie a jeho otázku prepočula. Keďže prezident odpoveď nezachytil a svoju otázku položil znova, prezidentka mu iba zopakovala to, čo predtým zaznelo v sále. Bolo chybou, že iba prekomunikovala odpoveď zo sály bez toho, aby si overila, na akú otázku vlastne odpovedala," vysvetlil hovorca prezidentky Martin Strižinec pre denník 1.pluska.sk.

Reagoval aj politológ Štefančík

„Myslím si, že to nie je znak nevedomosti či menšej inteligencie. Je to prerieknutie sa alebo taká chvíľková vedomostná indispozícia, ktorá nepramení z nevedomosti, alebo že by prezidentka nebola dostatočne rozhľadená, ale z momentálneho psychického rozpoloženia. Pani prezidentka povedala niečo, čo jej k cti nepridá, ale je to úplne normálne a nerobil by som z toho nejakú tragédiu,”  uviedol politológ Radoslav Štefančík. 

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik