TARABA: Elitní vyšetrovatelia a prokurátori? Skôr elitní BABRÁCI!
12 | 07 | 2023 I Ladislav Kováčik

Poslanec Národnej rady SR Tomáš Taraba (Život-NS), ktorý aktuálne kandiduje do parlamentu za SNS, kritizuje Lipšicovu špeciálnu prokuratúru ako „totálnych amatérov“.

Taraba na sociálnej sieti reagoval na odmietnutie obžaloby na podnikateľa Miroslava Výboha. Poznamenal, že jediné, čo špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi ide, je uzatavárať dohody s „kamošmi kajúcnikmi“.

„Všetky veľké kauzy sa končia rovnako: veľkou hanbou. Totálne fiasko, platené z daní ľudí. Je to len ďaľší z dôkazov, že Lipšicova prokuratúra sú totálni amatéri, ktorí s kamošmi z NAKA síce zneužili inštitúciu prokuratúry na politický boj, ale jediné čo dokázali je, že nepoznajú ústavu, zákony a ak sú v niečom majstri, tak je to v porušovaní základných ľudských práv,“ píše Taraba. Podľa poslanca je rozpustenie týchto „skompromitovaných inštitúcií“ predpokladom pre záchranu ako takého dobrého mena orgánov činných v trestnom konaní.

Aj ten najväčší milovník OĽaNO musí podľa Tarabu vidieť, že nevedia nielen riadiť štát, ale ani nastoliť spravodlivosť. Ak tieto fatálne chyby vo vyšetrovaniach niekomu pomáhajú, tak sú to potenciálni páchatelia, myslí si poslanec.

Mali by sme prestať používať slová: elitní vyšetrovatelia, elitní prokurátori a nahradiť ich označením: elitní babráci,“ ukončuje svoj status Taraba.

Sudca Špecializovaného trestného súdu Michal Truban odmietol obžalobu Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) na podnikateľa Miroslava Výboha. ÚŠP potvrdil, že proti rozhodnutiu podali sťažnosť na Najvyšší súd SR.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal na podnikateľa obžalobu pre obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku ešte v novembri 2021.

Fico o stíhaní Výboha: PERZEKÚCIA NEVINNÉHO ČLOVEKA len preto, že sme dlhoroční priatelia! (VIDEO)
Predseda opozičného Smeru-SSD Robert Fico hovorí v súvislosti s trestným stíhaním podnikateľa Miroslava Výboha o perzekúcii zo strany orgánov činných v trestnom konaní (OČTK). Zdôraznil, že odmietnutie obžaloby sudcom Špecializovaného trestného... Čítať ďalej
10 | 07 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme