ŠUTAJ EŠTOK: V polícii sa dejú zvláštne veci
11 | 07 | 2023 I Ladislav Kováčik

Poslanec Národnej rady SR Matúš Šutaj Eštok (HlaS-SD) sa kriticky vyjadril k dianiu v polícii, na čele ktorej stojí Štefan Hamran.

V polícii sa podľa Šutaja Eštoka od nástupu Hamrana dejú zvláštne veci. Poslanec poukázal na to, že potom, ako Úrad inšpekčnej služby obvinil tzv. čurillovcov zo zneužívania právomoci verejného činiteľa, nenasledovalo postavenie obvinených mimo služby, ale naopak povýšenie v rámci štruktúr NAKA. Ján Čurilla sa vtedy stal zástupcom riaditeľa odboru NAKA západ, pripomína Šutaj Eštok.

Ďalej poslanec pripomína, že za šéfa Úradu inšpekčnej služby v marci vtedajší minister vnútra Roman Mikulec vymenoval Petra Juhása. Rovnaký úrad pritom jeho brata Martina stíha z toho, že si „vymyslel zámienku s poľovníckou chatou, aby nahrával opozičného politika“, upozornil poslanec.

Šutaj Eštok tiež konštatuje, že Pavol Ďurka pôsobí od júla na tom istom Úrade inšpekčnej služby, ktorý ho spolu s ďalšími čurillovcami stíha za zneužívanie právomocí verejného činiteľa.

„Ak má mať verejnosť dôveru v Policajný zbor, potom vedenie ministerstva vnútra nemôže robiť všetko pre to, aby dôvera ľudí bola naštrbená presunom stíhaných vyšetrovateľov pod inštitúciu, ktorá stíha ich vlastnú trestnú činnosť, alebo trestnú činnosť ich známych,“ uzatvára Šutaj Eštok.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik