Stančík útočil zbytočne! Žilinka mu vytrel kocúra
11 | 07 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Polícia zastavila trestné stíhanie v kauze vyhrážok exstarostovi Ladomirovej. Poslanec parlamentu Andrej Stančík, v súčasnosti člen strany Demokrati, sa pustil do generálneho prokurátora i policajtov. Akosi predčasne. GP SR Maroš Žilinka totiž dal preskúmať zákonnosť a opodstatnenosť zastavenia trestného stíhania.

Polícia zastavila trestné stíhanie v prípade vyhrážok niekdajšiemu starostovi obce Ladomirová v okrese Svidník. Prípad sa týkal prečinu nebezpečného vyhrážania a ohovárania. "Predmetný skutok nie je trestným činom a nie je dôvod na postúpenie veci," priblížil hovorca s tým, že uznesenie vyšetrovateľa o zastavení trestného stíhania už nadobudlo právoplatnosť.

Vyhrážky mali súvisieť s údajným nelegálnym zásahom do cintorína z prvej svetovej vojny, ktorý tiež preveruje polícia. Ruská ambasáda vlani v septembri uviedla, že vtedajší starosta Ladomirovej dal cintorín bagrom zrovnať so zemou. Starosta reagoval, že to nie je pravda a hroby zostali naďalej na svojich miestach.

Stančík vo vytržení

"Hanba. Na základe ruských nezmyslov, ktoré šíri Generálny prokurátor (ďalšia hanba), sa ľudia, čo sami seba nazývajú vlastencami (ďalšia hanba) vyhrážajú smrťou starostovi obce," rozzúril sa na sociálnej sieti Stančík. "Pre policajtov ale toto nie je dôvod ani na priestupok. V čom je vyhrážanie sa na Facebooku iné ako vyhrážanie sa v offline svete? Okrem toho, že na Facebooku sa o tom dozvie rádovo viac ľudí?" 

Andrej Stančík, zdroj foto FB (@Andrej Stančík)

Rozčuľoval sa a útočil predčasne

Žilinka však zákonnosť a opodstatnenosť zastavenia trestného stíhania dal preskúmať. "Vo veci vyhrážok bývalému starostovi obce Ladomirová dnes generálny prokurátor SR Maroš Žilinka uložil krajskému prokurátorovi v Prešove, aby preskúmal zákonnosť a opodstatnenosť uznesenia vyšetrovateľa Okresného riaditeľstva Policajného zboru Svidník o zastavení trestného stíhania pre prečiny nebezpečného vyhrážania a ohovárania," priblížila hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Zuzana Drobová. Dodala, že Žilinka rovnako nariadil aj preverenie postupu dozorujúceho prokurátora Okresnej prokuratúry Svidník.

Zastavili kauzu vyhrážok exstarostovi Ladomirovej. Demokrat Stančík to NEVIE PREDÝCHAŤ: Hanba Žilinkovi!
Polícia zastavila trestné stíhanie v kauze vyhrážok exstarostovi Ladomirovej. Poslanec parlamentu Andrej Stančík, v súčasnosti člen strany Demokrati, sa pustil do generálneho prokurátora i policajtov. Skutok nie je trestným činom Polícia... Čítať ďalej
10 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik