Rakety, tanky, lietadlá, vrtuľníky, vojaci... Ochránia summit NATO
11 | 07 | 2023 I Milan Laca

Summit NATO vo Vilniuse budú strážiť tisíce vojakov s modernými zbraňami.

Pred summitom sa Vilnius zmenil na pevnosť, chránenú modernými zbraňami. Šestnásť členských krajín NATO vyslalo na stráženie blížiaceho sa summitu  Aliancie približne tisíc vojakov, bojové lietadlá a modernú techniku. 

Nasadia,čo majú

Ako informuje agentúra Reuters, Nemecko rozmiestnilo 12 odpaľovacích zariadení Patriot, ktoré sa používajú na zachytávanie balistických, riadených striel alebo vojenských lietadiel. Španielsko zasa pridelilo na summit systém protivzdušnej obrany NASAMS a Francúzsko posiela húfnice Caesar.

Vízie o NATO sa ROZPLYNULI, bude "balík"
Z členstva Kyjeva v NATO zatiaľ nič nebude. Stoltenberg: Ukrajina dostane na summite "viacročný balík pomoci". Namiesto členstva... Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg počas tlačovej konferencie vyhlásil, že na nadchádzajúcom aliančnom... Čítať ďalej
08 | 07 | 2023 | Milan Laca

Vrtuľníky, lietadlá...

Francúzsko, Fínsko a Dánsko nasadzujú vojenské lietadlá v Litve, zatiaľ čo Veľká Británia a Francúzsko dodávajú zariadenia proti dronom. Okrem toho Poľsko a Nemecko vyslali vrtuľníkmi posilnené jednotky špeciálnych operácií.

Strážia ja hranice

Litva strojnásobila počet príslušníkov pohraničnej stráže na bieloruských a ruských hraniciach, ku ktorým sa pridali dôstojníci z Lotyšska a Poľska. Obe krajiny vyslali políciu, aby hliadkovala vo Vilniuse. "Pripravujeme sa na rôzne provokácie," povedal Rustamas Lyubaevas, šéf pohraničnej služby. Dodal, že sa obával vĺn migrantov, narušenia hraníc či objavenia sa vojenskej techniky.

F-16 na Ukrajine nemajú šancu
Ako Rusko jedným rozhodnutím zničí plány NATO pre Ukrajinu. Newsweek: Ruské vzdušné sily zničia na Ukrajine obslužná personál stíhačiek F-16. Ruský cieľ! Ak západné krajiny pošlú lietadlá F-16 do Kyjeva, zahraničný obslužný personál týchto... Čítať ďalej
09 | 07 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme