Päť dní po vzbure: Putin sa zišiel s Prigožinom a wagnerovcami
10 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Putin prijal v Moskve päť dní po vzbure wagnerovcov ich šéfa Prigožina a ďalších viac ako 30 ich predstaviteľov, uviedol hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Putin podľa neho zhodnotil pôsobenie skupiny na Ukrajine aj ich konanie počas vzbury. Wagnerovci podľa Peskova šéfovi Kremľu sľúbili vernosť. O téme informuje portál idnes.cz.

    Peskov povedal, že na tajnú schôdzku, ktorá sa odohrala 29. júna, Putin pozval 35 ľudí. Okrem samotného Prigožina sa dostavili aj jeho velitelia oddielov. Schôdzka trvala tri hodiny.

    „Jediné, čo môžeme povedať, že prezident zhodnotiť rokovania skupiny na fronte počas špeciálnej vojenskej operácie a taktiež poskytol zhodnotenie udalostí 24. júna. Putin vypočul vysvetlenie veliteľov a ponúkol im ďalšie možnosti zamestnania a bojového využitia,“ povedal Peskov.

    Wagnerovci podľa neho na schôdzke zdôraznili, že Putina ako hlavu štátu a vrchného veliteľa ozbrojených síl uznávajú. „Tiež povedali, že sú pripravení ďalej bojovať za vlasť. To je všetko, čo môžem o tomto stretnutí povedať.“

    Čo sa dialo V ZÁKULISÍ počas vzbury Wagnerovcov
    Svet bol počas vzbury v kontaktoch s Moskvou aktívny. Lavrov informoval o signáloch, prijatých zo Spojených štátov, týkajúcich sa udalostí okolo Wagnerovcov. USA Americká veľvyslankyňa v Moskve Lynn Tracyová počas kontaktov s predstaviteľmi... Čítať ďalej
    27 | 06 | 2023 | Milan Laca

    Prigožin v piatok 23. júna večer ohlásil protest proti ruskému armádnemu vedeniu, na čo jeho muži podnikli ťaženie z Ukrajiny cez ruský Rostov na Done smerom na Moskvu. Po niekoľkých hodinách Prigožin svoj protest odvolal. Na základe dohody, ktorú pomohol sprostredkovať bieloruský prezident Alexander Lukašenko, sa potom uchýlil do Bieloruska.

    Lukašenko však vo štvrtok povedal, že Prigožin nie je na bieloruskom území. Uviedol, že by sa mal nachádzal v Petrohrade. "Možno zamieril do Moskvy,dodal bieloruský prezident.

    Francúzsky denník Liberation s odvolaním sa na svoje zdroje zo západnej spravodajskej komunity tvrdí, že šéf wagnerovcov je v Moskve od 1. júla. Tu sa údajne stretol s Putinom, veliteľom Národnej gardy Viktorom Zolotovom a šéfom ruskej zahraničnej rozviedky Sergejom Naryškinom.

    Prigožin prišiel do Ruska. Dôvod? 100 miliónov dolárov a zbrane
    Jevgenij Prigožin, zakladateľ wagnerovcov, ktorý pre spustenie vzbury upadol do nemilosti, sa po nútenom odchode do Bieloruska náhle vrátil do ruského Petrohradu. Tu je dôvod. Pochod spravodlivosti Zakladateľ wagnerovcov Jevgenij Prigožin v... Čítať ďalej
    07 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

    Potrebujeme Vašu pomoc

    Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

    Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

    Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

    Ďakujeme

    Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik