Americké "humánnejšie" kazetové bomby
10 | 07 | 2023 I Milan Laca

USA vysvetlili, prečo ich kazetová munícia predstavuje menšiu hrozbu pre civilistov.

Americká armáda tvrdí, že jej kazetová munícia má nižšie percento nevybuchnutej submunície, ktorá by mohla predstavovať hrozbu pre civilistov. Informuje CNN,  s odvolaním sa na amerického vojenského predstaviteľa, píše "European Truth".

Sú lepšie, vybuchujú hneď!

CNN informuje, že americká armáda testovala kazetovú muníciu, ktorú administratíva prezidenta Joea Bidena plánuje poslať na Ukrajinu. Chcú zaistiť, že „miera zlyhania“ munície je 2,35 % alebo menej. Podľa zdroja, muníciu testovali ostrou streľbou a nie simulovanými alebo virtuálnymi testami. Dodal, že kazetovú muníciu, ktorú USA plánujú poslať, modely M864 a M483A1, naposledy testovaliá v roku 2020 a 2017.

Ešte o kazetovej munícii pre Kyjev (VIDEO)
Biden vysvetlil svoje rozhodnutie presunúť kazetovú muníciu na Ukrajinu. Rozhodnutie USA odovzdať kazetovú muníciu Ukrajine bolo prijaté preto, lebo jej dochádzali konvenčné náboje! V komentári pre CNN to vyhlásil americký prezident Joe Biden.... Čítať ďalej
09 | 07 | 2023 | Milan Laca

Ruská je vraj horšia!  

Administratíva amerického prezidenta Joea Bidena  sa snaží zdôrazniť, že kazetová munícia, ktorú poskytne Ukrajine, predstavuje menšie riziko pre civilistov ako kazetová munícia, ktorú v súčasnosti používa Rusko.

Kontroverzný darček

USA oficiálne informovali o novom balíku vojenskej pomoci Ukrajine v hodnote 800 miliónov dolárov, ktorý zahŕňa dvojúčelovú pokročilú konvenčnú muníciu, alebo kazetovú muníciu. Kazetová munícia zvyčajne uvoľňuje veľké množstvo malých prvkov, preto sa považuje za nebezpečnejšiu pre civilné obyvateľstvo. 

Táto munícia má tiež rovnako vysoké percento zlyhania, vďaka čomu je nebezpečná ešte roky po skončení konfliktu. V roku 2008 prijalo viac ako 120 krajín zmluvu o zákaze výroby, používania a skladovania kazetovej munície. Spojené štáty, Rusko a Ukrajina sa k nej odmietli pripojiť.

Ruská trofej s cenou zlata! (VIDEO)
Ruská armáda ukoristila britskú raketu Storm Shadow. Ruskí vojaci z oddielu BARS-11 a jednotky "Cárskych vlkov" získali britskú raketu Storm Shadow. Akcia... Ruská armáda z dobrovoľníckeho oddielu BARS-11 a velenie jednotky Cárskych vlkov... Čítať ďalej
07 | 07 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme