Zabite tú "zrůdu"! ŠÍRI SA VIDEO O VOJNE - "Chcimírom“ by ho niektorí chceli ukazovať povinne (VIDEO)
10 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

"Chcimírom" púšťať trikrát denne! Twitterových a facebookových podporovateľov ukrajinského vojnového úsilia nadchol komiks, ktorý sa šíri po internete. Odporcovia dodávok zbraní a zástancovia mierového riešenia konfliktu sú v ňom vyobrazovaní ako tí, ktorí chcú vyjednávať so žralokom pojedajúcim nevinnú obeť. Niektorí by chceli video vysielať v školách a na pracoviskách. Pýtajú sa, či by ho lekári mohli ordinovať ako liek. O téme informujú české Parlamentní Listy.

Zosmiešnenie každého, kto chce mier

Po internete sa šíri animované video v poľskom jazyku vyobrazujúce človeka, ktorého drží v papuli žralok chystajúci sa ho zjesť. Má sa jednať o alegóriu k vojne na Ukrajine zosmiešňujúcu zástancov mierového riešenia, ktorí kritizujú dodávky zbraní do tohto konfliktu. 

„Počkaj, kamarát, hneď ti pomôžem,“ uisťuje úbohú obeť žraločieho útoku kreslená postavička stojaca na pobreží. „Rýchlejšie, o chvíľu ma zožerie,“ nalieha obeť. „Prepáč. Nemôžem. Obávam sa, že to len vyostrí konflikt medzi vami,“ ospravedlňuje sa však vzápätí prizerajúci. „Čo to k*rva... Daj mi aspoň zbraň pre sebaobranu,“ dožaduje sa obeť.

Do debaty sa následne vkladá ďalšia kreslená postavička: „V žiadnom prípade! Nesmiete ho vyzbrojovať. To predĺži konflikt.“ „Bože, zabite niekto tú "zrůdu", kým ma nezje,“ prosí človek, ktorého telo trčí z papule predátora. 

Prizerajúci sa však pre náreky obete nemajú pochopenie. „Že sa nehanbíte! Na dosiahnutie mieru musia začať konať obe strany,“ dozvedáme sa. „Kde je dôkaz toho, že ste na žraloka nechcel zaútočiť ako prvý,“ pýta sa dokonca jedna postavička znázorňujúca tých, ktorí spochybňujú ukrajinskú interpretáciu súčasnej vojny. 

Politológ: TÍ, KTORÍ CHCÚ VOJNU, POTREBUJÚ ŠIRIŤ O TÝCH, KTORÍ CHCÚ MIER, ZÁMERNÉ LŽI
Skresľovanie postojov obyvateľov Slovenskej republiky nie je omyl, ale zámerná lož a bezočivé osočovanie Slovákov. Označovanie mierových aktivistov za podporovateľov ruskej agresie je súčasťou premyslenej vojnovej propagandy. Upozorňuje na to vo... Čítať ďalej
08 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Posmech z pápeža!

V komikse ďalej vystupuje postava vzhľadovo pripomínajúca pápeža. „Dosť! Stačilo krviprelievanie. Vyzývam vás k mieru. Takže sa objímte a udobrite sa,“ nalieha klerik na obe strany prebiehajúceho žraločieho útoku.

„Vyzerá to, že jediným východiskom pre vás je mierový plán,“ oznamuje ujarmenému človeku ďalšia prizerajúca postavička. Zúfalá obeť v snahe zachrániť svoj život podpisuje predložený dokument. Keď sa však v rámci dosiahnutia mieru zdráha obetovať svoje končatiny, je obvinená z predlžovania konfliktu. Na konci videa, keď po napadnutom človeku zostáva len kaluž krvi, počujeme povzdych prizerajúcich: „No… Snažili sme sa…“

Rusácki mongolickí mobici

Video, ku ktorému boli priložené české titulky, nadchlo mnohých šeských podporovateľov ukrajinskej vojny. Chcú ho púšťať zástancom mierových rokovaní s Ruskom, ktorých posmešne označujú za „chcimíri.“ Komiks má momentálne na facebooku vyše 3 tisíc zdieľaní. V komentároch sa od podporovateľov Ukrajiny dočítame okrem iného to, že žralok je „mysliaci tvor, na rozdiel od rusáckych mongolických mobikov“.

Komiks zdieľal napríklad cestovateľ Dan Pribáň, ktorý ho okomentoval slovami: „Chcimíri pomáhajú a hľadajú pravdu...“„A mohlo by sa to vysielať v školách a na pracoviskách? A furt dookola?! A mohli by to doktori ordinovať ako liek?“ rozplýva sa nad videom jedna užívateľka twittera.

Publicista a člen TOP 09 Igor Adamovič však má pochybnosti o tom, či vyššie popísané video osloví cieľovú skupinu. „Presné. Takmer vtipné. Ale neúčinné – zakrytým okom a upchatým uchom neuvidí a nebude počuť,“ povzdychol si na twitteri.

„Ježiš, toto je výborné. Hneď to rozosielam kolegom, ktorí sú bohužiaľ na druhom brehu. Ale nebude sa im to páčiť, oni sa v tom spoznajú. Takže bude nasledovať debata o černochoch v USA a vojne v Jemene, Iraku a Afganistane... Ale toto je fakt boží!!!“ vyžíva sa twitterový účet nazvaný „S komunistami sa nehovorí.“

„Chcimíri, dočkali ste sa svojho životného vrcholu, máte svoj komiks! Poznávate sa? Koľkokrát ste bezmyšlienkovite opakovali presne tieto frázy ruskej propagandy? Hele, máte poslednú šancu, jednoduchšie vám to už nikto nevysvetlí, pretože jednoduchšie to už jednoducho nejde. Držím palce!“ apeluje na zástancov mierových rokovaní ďalší užívateľ twittera.

 

Skúsia TVRDO OVPLYVNIŤ VOĽBY! Exminister VARUJE: Začína masívny útok mimovládok na slovenskú štátnosť!
Je to pokrytecká, falošná, manipulatívna a najmä proste nechutná aktivita! Skúsia tvrdo ovplyvniť voľby! V sobotu výber vysoko politických mimovládok (Pontis, Nadácia Otvorenej spoločnosti, Nadácia Milana Šimečku, MEMO 98, Iniciatíva Inakosť, Za... Čítať ďalej
10 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik