Zbrojenie POKRAČUJE! Ako to vyzerá s húfnicami pre Ukrajinu?
08 | 07 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Prvá zo 16 objednaných húfnic Zuzana 2 pre Ukrajinu bude vyrobená do konca júla. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Mária Precner.

"Všetkých 16 kusov bude Ukrajine odovzdaných do konca roka 2024," doplnila hovorkyňa.

Výrobu novej techniky pre Ukrajinu financuje spoločne Dánsko, Nemecko a Nórsko, ktoré na tento účel vyčlenili 92 miliónov eur. Zuzany vyrába štátna akciová spoločnosť Konštrukta Defence.

Ukrajina už v súčasnosti využíva osem húfnic Zuzana 2, ktoré si od Slovenska zakúpila prostredníctvom komerčného kontraktu.

Dostane v televízii PADÁKA? Redaktor ČT položil otázku Zelenskému (VIDEO)
Andreas Papadopulos, spravodajca ČT, položil na pražskom Hrade ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému otázku, ktorá vyvolala značný "poprask". Niekdajší člen Rady ČT Zdeněk Šarapatka sa vraj po vyslovení otázky začal červenať až na... Čítať ďalej
07 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik