HARABIN: Už sa nachádzame vo fáze FAŠIZMU!
08 | 07 | 2023 I Ladislav Kováčik

Bývalý predseda Najvyššieho súdu a minister spravodlivosti SR Štefan Harabin sa vo videu zverejnenom na YouTube v rámci rozhovoru vyjadril aj k trestnému stíhaniu voči jeho osobe.

Trestnoprávna zodpovednosť

Harabin dostal od moderátorky relácie otázku, čo sa mu zdá, že bolo v poslednom čase najnespravodlivejšie z toho, čo sa udialo. Harabin odpovedal, že minimálne nástupom „ukrajinsko-americkej exekutívy“ na čele s Igorom Matovičom, Eduardom Hegerom a Ľudovítom Ódorom, sa dejú samé nezákonnosti a neústavnosti. Bývalý minister spravodlivosti spomenul potieranie základných ľudských práv v súvislosti s očkovaním proti covidu, nútenie ľudí k tomu, aby sa dali zaočkovať, prípadne k testovaniu. Harabin je presvedčený, že raz v tejto súvislosti nastúpi aj trestnoprávna zodpovednosť.

Pokiaľ ide o zodpovednosť a podiel prezidentky Zuzany Čaputovej na dianí v čase Hegerovej a Matovičovej vlády, Harabin konštatoval, že v tomto prípade je možné ju stíhať len za úmyselné porušovanie ústavy a za vlastizradu. Harabin si myslí, že Čaputová by mohla byť obvinená z vlastizrady napríklad v spojitosti s dodávkami zbraní na Ukrajinu.

Harabin sa tiež vyslovil, že „buržoázna demokracia“ a liberalizmus vyúsťuje do fašizmu, pričom tam podľa neho právny štát neplatí. Bývalý minister však verí, že aj tento model skončí a potom nastúpi právny štát a stíhateľnosť a trestná zodpovednosť všetkých tých, ktorí napáchali trestnú činnosť. Podľa Harabina nebude možné v budúcnosti budovať sociálne spravodlivú spoločnosť založenú na pravidlách práva, istoty a stability, pokiaľ tí, ktorí napáchali trestné činy, nebudú trestoprávne zodpovední.

Fico poslal Leyenovej Otvorený list
Predseda strany SMER - SSD R. Fico posiela Otvoreny list predsedníčke EK U. von der Leyen. Čo jej vyčíta? OTVORENÝ LIST predsedníčke Európskej komisie Ursule von der Leyenovej Bratislava 7. júla 2023 Vážená pani predsedníčka Európskej... Čítať ďalej
07 | 07 | 2023 | Ivan Mihale

Eliminovanie a zastrašovanie ľudí

Harabin si myslí, že pokiaľ ide o vývoj buržoáznej demokracie, ktorý načrtol, tak sa už ako spoločnosť evidentne nachádzame vo fáze fašizmu. Fašizmus je podľa Harabina vláda určitej oligarchisticko-korupčnej skupiny ľudí, ktorá rôznymi prostriedkami (médiámi, kultúrnymi vplyvmi či cez reklamu) presadzuje určitú ideológiu, v rámci ktorej chce vnútiť do vedomia obyvateľov presvedčenie, že to, čo je nenormálne, je normálne a to, čo je normálne, je nenormálne. Ľudia, ktorí si dovolia povedať, že to tak nie je a nesmie byť, sú eliminovaní, zastrašovaní. Harabin poukazuje na súčasný trend obmedzovania slobody slova a prejavu či dokonca vypínania alternatívnych médií. Pokiaľ sa to takýmito metódami nepodarí, nastupuje podľa Harabina eliminácia takýchto ľudí prostredníctvom trestného stíhania a ich označenia za extrémistov.

Harabin tu spomenul aj svoje vlastné trestné stíhanie kvôli jeho názoru v súvislosti s vojnou na Ukrajine. Poukazuje pritom na názory politikov, ktorí schvaľovali zabíjanie Srbov a Iračanov. Podľa Harabina je Putinova vojenská operácia na Ukrajine „absolútne legitímna“. Vyslovil sa tiež, že u Anglosasov platí medzinárodné právo vtedy, keď im to vyhovuje.

Harabin tvrdí, že tu ide o to, zastrašiť ľudí, aby ani vo svojom blízkom okruhu priateľov nepovedali svoj názor, lebo sa boja, že budú stíhaní. V prípade jeho obvinenia išlo podľa Harabina o odkaz občanom, že majú byť ticho, keďže systém si vie poradiť aj s Harabinom.

Bývalý minister pripomenul, že bola v jeho prípade podaná obžaloba, ktorá je podľa neho „na vode“. Pokiaľ sudca prijme obžalobu, Harabin sa podľa svojich slov teší na konfrontáciu so špeciálnym prokurátorom Danielom Lipšicom aj s generálnym prokurátorom Marošom Žilinkom.

Politológ: TÍ, KTORÍ CHCÚ VOJNU, POTREBUJÚ ŠIRIŤ O TÝCH, KTORÍ CHCÚ MIER, ZÁMERNÉ LŽI
Skresľovanie postojov obyvateľov Slovenskej republiky nie je omyl, ale zámerná lož a bezočivé osočovanie Slovákov. Označovanie mierových aktivistov za podporovateľov ruskej agresie je súčasťou premyslenej vojnovej propagandy. Upozorňuje na to vo... Čítať ďalej
08 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik