F-16 na Ukrajine nemajú šancu
09 | 07 | 2023 I Milan Laca
Ako Rusko jedným rozhodnutím zničí plány NATO pre Ukrajinu.

Newsweek: Ruské vzdušné sily zničia na Ukrajine obslužná personál stíhačiek F-16.

Ruský cieľ!
Ak západné krajiny pošlú lietadlá F-16 do Kyjeva, zahraničný obslužný personál týchto stíhačiek sa stane legitímnym cieľom ruskej armády, cituje Newsweek slová bývalého zástupcu šéfa amerického kybernetického velenia, generálporučíka vo výslužbe Charlieho Moora.
500 dní vojny: TO NAJNOVŠIE Z UKRAJINY (FOTO)
STRAŠNÁ CHYBA! Amerického prezidenta Joea Bidena odsúdili skupiny pre ľudské práva po tom, čo schválil posielanie široko zakázanej kazetovej munície na Ukrajinu , pričom jeden z demokratov označil toto rozhodnutie za „zbytočné a hroznú chybu“.... Čítať ďalej
08 | 07 | 2023 | Diana Zaťková
Komplikované zázemie
"Na rozdiel od sovietskych lietadiel, budú F-16  potrebovať centralizované základne, čo z nich urobí žiadúce ciele pre ruské údery. Na týchto základniach bude Ukrajina potrebovať západných špecialistov alebo špecialistov NATO, ktorí budú zabezpečovať údržbu. Podľa zákonov ozbrojeného konfliktu, sa stávajú veľmi, veľmi zaujímavým cieľom pre Rusko,“ povedal Moore.
A či vôbec
Okrem toho, ako poznamenal, nie je jasné, ako dlho bude trvať, kým sa Ukrajinci naučia nielen lietať, ale aj efektívne stíhačky  používať. Bývalý vrchný veliteľ RAF a letecký maršal Greg Bagwell zasa vyjadril pochybnosti, či bude na Ukrajinu vyslaný nejaký vojenský personál z USA alebo krajín NATO.
Kyjev sa domáha
Ukrajina trvá na rýchlom dodaní F-16 a problémy s protiofenzívou vysvetľuje absenciou týchto lietadiel. Napriek tomu, ako povedal admirál Rob Bauer, šéf vojenského výboru NATO, Ukrajina nedostane F-16 až do konca protiofenzívy.
USA: Kazetové bomby predsa len dajú!
Bidenova administratíva potvrdila presun kazetovej munície na Ukrajinu. Ako vysvetlil Jake Sullivan počas brífingu, Spojené štáty si uvedomujú, že používanie kazetových nábojov na Ukrajine prináša riziká pre civilné obyvateľstvo. Preto odložili... Čítať ďalej
07 | 07 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik