Ruská frčka Varšave
08 | 07 | 2023 I Milan Laca

Poplach v Poľsku kvôli reakcii Moskvy na politiku Varšavy.

Business Insider: Ruský zákaz pre poľské kamióny tvrdo zasiahne Varšavu.

Aby ste vedeli...
Rusko tvrdo zasiahlo dôležitý prvok poľskej ekonomiky uzavretím svojho územia pre nákladné autá z tejto krajiny, napísal komentátor Marcin Lis v článku pre Business Insider Polska.
 
Spoločnosť Shell stále obchoduje s ruským plynom
Shell stále obchoduje s ruským plynom viac ako rok po tom, čo sa zaviazal stiahnuť sa z ruského energetického trhu. Spoločnosť Shell uviedola, že obchody boli výsledkom „dlhodobých zmluvných záväzkov“ a neporušujú zákony ani sankcie. Ešte 9. mája... Čítať ďalej
04 | 07 | 2023 | Ivan Mihale
Problémy 

„Zástupcovia priemyslu priznávajú, že tento zákaz, ako aj nová úprava a nedostatok zamestnancov, sa pre nich stali vážnou výzvou,“ píše sa v článku.

Rana pre dopravu
Ako zdôraznil autor, doprava a logistika zabezpečujú sedem percent poľského HDP a 6,5 ​​percenta pracovných miest v krajine. Rozhodnutie Moskvy výrazne ovplyvní jedno z najdôležitejších poľských priemyselných odvetví. „V dôsledku toho je zákaz vyhlásený Ruskom ďalšou bariérou, ktorej musí tento kľúčový sektor pre poľskú ekonomiku čeliť,“ napísal Lis.
Výnimka
Koncom júna ruská vláda zakázala poľským kamiónom prepravovať tovar na svojom území, s výnimkou kritického tovaru. Nový zákaz sa nebude týkať dopravy do Kaliningradskej oblasti pre nepretržité zásobovanie regiónu.
 
Sankcie netrafili. Rusi zbohatli
Ruskí miliardári aj tento rok zbohatli. BBI: Majetok ruských miliardárov od začiatku roka vzrástol o 16,6 miliardy dolárov. Majetky, o ktorých sa sníva Spoločné bohatstvo najbohatších podnikateľov z Ruska vzrástlo od začiatku roka o 16,573... Čítať ďalej
04 | 07 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme