Nápad v dvoch nemeckých škôlkách vyvolal obrovské pobúrenie. Zasiahli úrady
06 | 07 | 2023 I Gabriela Fedičová

Dve nemecké mestá v Dolnom Sasku sa rozhodli a oznámili rodičom, že zriadia bezpečné miestnosti pre deti, kde by mohli preskúmať svoje vlastné telá.Zasiahnuť museli úrady.

V škôlkach mali vzniknúť miestnosi na skúmenie vlastných tiel. 

Začalo sa to listom, ktorý bol doručený rodičom a v ktorom im bolo oznámené, že budú založené špeciálne miestnosti na skúmanie vlastných tiel.

V liste boli uvedené pravidlá, medzi ktorými bolo napríklad aj to, že dieťa sa rozhodne samé, či a s kým sa chce hrať „na doktora," že by platil zákaz vstupu pre dospelých ale aj staršie detí.

K iniciatíve sa vyjadrila aj organizácia Arbeiterwohlfahrt (AWO), ktorá sa snažila vysvetliť rodičom tento nový koncept

Podľa zástupkyne technického odboru v AWO Heike Rahlvesovej išlo skôr o „zóny intimity“, kde sa deti môžu prezliekať bez toho, aby ich niekto videl. Podľa denníku DieWelt ale vyjadrila zároveň zdesenie nad faktom, že v listoch miestnosti nazvali ako priestor pre „sexuálne hry“. Pôvodne totiž malo ísť o akési „zriadenie chráneného priestoru, kde by deti nenásilne a bezpečne mohli preskúmať svoje vlastné telo“, uviedol portál T-Online.

Rodičia ostali pobúrení, poslali sťažnosť na úrad pre ochranu detí a mládeže, ktorí zasiahli.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik