Lukašenkove predpovede
07 | 07 | 2023 I Milan Laca

Lukašenko naznačil, že do jesene sa situácia na Ukrajine zmení.

Lukašenko nevylúčil, že rokovania o Ukrajine by sa mohli začať už na jeseň.

Rokovania 
Bieloruský prezident povedal, že do jesene by sa situácia na Ukrajine mala zmeniť, možno by sa mali začať rokovania o mierovom urovnaní. "Do jesene by sa situácia mala zmeniť a začneme sa rozprávať za rokovacím stolom. Možno. Možno nie v septembri, o niečo neskôr. Nechcem prezrádzať žiadne informácie, ale Európania už o tom hovoria." Francúzsko, Nemecko,“ vyhlásil Lukašenko. "Hlavné je zastaviť tento konflikt," zdôraznil.
POTVRDENÉ! ZELENSKYJ PRILETÍ DO PRAHY
Zelenskyj priletí do Českej republiky, aby rokoval s ústavnými činiteľmi. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pricestuje do Českej republiky, oznámil to na Twitteri. Pôjde o jeho prvú návštevu Českej republiky od začiatku ruskej invázie. V... Čítať ďalej
06 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová
Debatoval s novinármi
Na stretnutí s novinármi zo zahraničných a bieloruských médií  vyhlásil: "Európania stratia touto vojnou materiálne najviac. A v skutočnosti z toho profituje jedna krajina. Mocné, silné Rusko. je pripravené na rokovania s Ukrajinou. No, nechcem, aby ľudia umierali. A ak zajtra Rusi rozdrvia tieto sily a uvidia príležitosť zaútočiť na juhu... Situácia sa zmení, aj prístupy budú iné. Rusko môže poslať ruštinu veľmi ďaleko," povedal prezident Lukašenko. Zdôraznil, že musíme využiť moment, ktorý je teraz k dispozícii. "Bude Rusko diskutovať o Kryme a Novorossii? Nikdy! Situácia sa zmenila. A vtedy (počas predchádzajúcich kôl rokovaní) to ešte bolo možné. Zajtra možno nebude potrebovať rokovať vôbec nikto," domnieva sa Lukašenko.
O Ukrajine
Lukašenko upozornil aj na zvláštnu situáciu pred summitom NATO vo Viľniuse, keď sa ukrajinská strana bude snažiť demonštrovať svoju silu. "Nebezpečenstvo je v tom, že teraz, pred 11. júlom, aby demonštrovali svoju silu svojim patrónom, nasadia najlepšie jednotky do boja, úplne pochovajú ukrajinskú bojaschopnosť. Rusko začne protiútok a Ukrajinci sa nebudú mať čím brániť. Ukrajinu úplne odrežú od Čierneho mora, najlepších, najziskovejších a pre Ukrajinu najcennejších území. Musíme na to myslieť,“ povedal Lukašenko.
Čo bude?
Podľa Lukašenkovho názoru „Rusko odolá“ ukrajinskej protiofenzíve. "Potom bude protiútok na juhu Ukrajiny na Podnestersko veľmi nebezpečný. A potom sa vyrieši otázka so štátnosťou Ukrajiny. Na to treba myslieť a nie na to, aký bonbónik dajú Zelenskému vo forme Rady NATO - Ukrajina, alebo niečo iné, čo sľúbili, “ povedal  bieloruský prezident.
Hrozí v najbližších dňoch JADROVÝ ÚTOK pod falošnou vlajkou?
Kontingent NATO môže byť nasadený na Ukrajinu ihneď po summite vo Vilniuse! Zelenského plány zahŕňajú jadrový útok pod falošnou vlajkou, ktorý sa má pokúsiť presadiť rozhodnutie summitu NATO o nasadení obmedzeného kontingentu okupačných síl z... Čítať ďalej
06 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme