Kríza obyčajných ľudí! Politológ si všíma kandidátku OĽaNO
06 | 07 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Očakávalo sa prekvapenie a dostali sme prekvapenie," píše na sociálnej sieti politológ Jozef Lenč.

Politológ Jozef Lenč si všíma kandidátku obyčajných, hnutia OĽaNO a ich priateľov. Líder hnutia má o sebe na kandidátnej listine uvedené, že má 50 rokov a je bojovník proti mafii, nič viac, nič menej.

Čo si o kandidátke myslí politológ Lenč, prinášame v plnom znení.

Očakávalo sa prekvapenie a dostali sme prekvapenie

Kandidátka Obyčajných ľudí a ich priateľov v koalícii s Kresťanskou úniou a Za ľudí je zložená výrazne inak ako tomu bolo pri minulých voľbách.

Líderkou kandidátky už nie je obyčajná žena z Východu, ale obyčajná županka zo severu Slovenska. Erika Jurinová a Jofo Viskupič, ktorý sa pred časom posťažoval, že ho ani nevolajú na predsedníctvo eseročky (medzitým z neho aj vypadol) sú v TOP 5.

Poslanci a poslankyne, či neúspešní ministri a ministerky už nie sú na konci kandidátky, ale obsadili relatívne zvoliteľné miesta na začiatku kandidátky. Žiadne biele vrany. Žiadni obyčajní ľudia. Kríza obyčajných ľudí.

Okrem poslancov sa na popredných miestach objavili aj zaslúžilí nominanti OĽaNO a priateľov, ktorí pôsobili na rôznych ministerstvách, na OĽaNO-om obsadených okresných úradoch a tiež "latifundisti" zo štátnej správy a štátnych podnikov.

Miesto sa ušlo aj Jánovi Maroszovi, od ktorého sa počas kauzy Vlčan Matovičovo hnutie dištancovalo

Niektori z kandidátov priznali, že sú aktuálne poslancami národnej rady. Predsa len to, že sú poslancami a poslankyňami je pre mnohých naplnením ich životných ambícií. Kedy sa im opäť podarí "oprieť si bicykel" o národnú radu. Niektorí to radšej zatajil a uviedli, že sú napr. lekárkou v Bojniciach.

Niektorí sa hrdina tým, že hája environmentálne a kresťanské hodnoty. Niektorí si vyplnením kolónky zamestnanie pohladili vlastne narcistické potreby - bojovníci proti mafii.

Tri roky vlády obyčajných ľudí sa pretavili do krízy demokracie, do krízy dôvery a posilnenia vplyvu krajnej pravice a dezinfosceny.

Obyčajní ľudia a ich priatelia vo voľbách sľubujú, že nás nepredajú mafii. Kríza invencie, ktorá podčiarkuje krízu obyčajných ľudí.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik