Fico k škandalóznej správe EK o právnom štáte v SR: MIMO AKEJKOĽVEK REALITY. My to len tak NENECHÁME!
06 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Správa EK o právnom štáte v SR odporúča obmedziť kompetenciu generálneho prokurátora (GP) rušiť obvinenia. To do biela rozpálilo opozičného lídra Roberta Fica. Podľa neho je správa Európskej komisie škandalózna a mimo akejkoľvek reality.

Neoliberálny mainstream zaúradoval

"Je zrejmé, že úradníci EK pri jej príprave čerpali výlučne z Denníka N, SME, Aktualít a Sorosom platených mimovládnych organizácií. Ak sa EK mieni takto správať k suverénnemu členskému štátu EÚ, nech sa nečuduje, že jej dôveryhodnosť prudko klesá,"konštatuje šéf Smeru - SSD na sociálnej sieti.

Podľa Fica EK pri kritike právomocí GP SR totálne ignoruje viac ako 20 rozhodnutí Ústavného súdu SR o porušení základných ľudských práv, správu SIS o manipuláciách trestných konaní, trestné stíhania vyšetrovateľov NAKA pre podozrenia zo zneužívania svojich právomocí, ako aj stovky dôkazov potvrdzujúcich, že od roku 2020 trestné právo bolo a je zneužívané na likvidáciu opozície.

Smer to nenechá len tak

"Je to práve rozhodovacia činnosť GP SR, ktorá ruší do neba volajúce protizákonné rozhodnutia NAKA a špeciálnej prokuratúry, inštitúcií, ktoré sa spreneverili svojmu poslaniu a slúžia politickým cieľom Matovičovej a Čaputovej vládnej garnitúry," prízvukuje trojnásobný expremiér.

Ďalej upozorňuje, že práve EK sa bude Smer venovať na samostatnej TK a bude proti nej aj oficiálne protestovať otvoreným listom predsedníčke EK.

DRSNÉ SLOVÁ TIBORA GAŠPARA: Hyeny a vražda
HYENY A VRAŽDA! Je názov príspevku, ktorý nas sociálnej sieti zverejnil exprezident Policajného zboru, Tibor Gašpar (SMER - SSD). Gašpar komentuje Zuzanu Čaputovú, Štefana Hamrana, Daniela Lipšica. "V minulom týždni Slovenskom otriasla tragédia,... Čítať ďalej
06 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová

Čo hovorí správa?

Správa Európskej komisie o stave právneho štátu odporúča Slovensku obmedziť právomoc generálneho prokurátora rušiť rozhodnutia jeho podriadených. Ako sa uvádza v dokumente, účelom tohto opatrenia by mali byť úspešnejšie výsledky vyšetrovacích orgánov v prípadoch korupcie vysoko postavených osôb. Správa tiež odporúča napríklad zlepšiť koordináciu rôznych zložiek presadzujúcich zákon a zabezpečiť objektívnosť ich rozhodovania.

Zdroj: FB / Maroš Žilinka

V oblasti záruk ochrany sudcov pred možným stíhaním pre skutok „ohýbania práva" v súvislosti s ich rozhodnutiami nenastal žiaden pokrok," konštatuje správa. Zároveň uvádza, že slovenský súdny systém naďalej čelí výzvam, pokiaľ ide o efektivitu správneho súdnictva. V rámci odporúčaní komisia navrhuje Slovensku okrem ochrany sudcov zvýšiť aj úroveň ochrany členov súdnej rady, špeciálne tých, ktorí neboli zvolení sudcami, pred ich odvolaním.

Podľa dokumentu Slovensko zatiaľ nepodniklo potrebné kroky k regulácii lobingu. Na druhej strane prijalo určité opatrenia, pokiaľ ide o problematiku konfliktu záujmov a majetkových priznaní. „Snahy o boj proti korupcii vysoko postavených osôb pokračovali, pričom viacero vrcholových funkcionárov bolo obvinených v úplatkárskych kauzách," konštatuje správa. Rozhodnutia generálneho prokurátora o zrušení obvinení v niektorých prípadoch podľa materiálu však vzbudzujú obavy.

Slovenský hokejový útočník sa pustil do moderátora Ilieva
Extraligový hráč, slovenský hokejový útočnik Kevin Jedroľ podporil na sociálnej sieti Instagram Rusko a nechal odkaz aj moderátorovi TA3 Rastislavovi Ilievovi, ktorý vyšiel s orientáciou von. Potom, ako sa zverejnila konverzácia, bol Jendroľ ostro... Čítať ďalej
06 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik