Brusel sa pustil do Maroša Žilinku!
06 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Správa Európskej komisie o právnom štáte v SR odporúča obmedziť kompetenciu generálneho prokurátora rušiť obvinenia. Nadácia Zastavme korupciu je v siedmom nebi, Fico zúri.

Správa Európskej komisie o stave právneho štátu odporúča Slovensku obmedziť právomoc generálneho prokurátora rušiť rozhodnutia jeho podriadených. Ako sa uvádza v dokumente, účelom tohto opatrenia by mali byť úspešnejšie výsledky vyšetrovacích orgánov v prípadoch korupcie vysoko postavených osôb. Správa tiež odporúča napríklad zlepšiť koordináciu rôznych zložiek presadzujúcich zákon a zabezpečiť objektívnosť ich rozhodovania.

Mimovládna nadácia jasá

"Európska komisia vydala správu o právnom štáte. A dala nám za pravdu,"píše na sociálnej sieti Nadácia Zastavme korupciu. "Moc v rukách jedného muža, konkrétne slovenského generálneho prokurátora Maroša Žilinku, ktorý môže vstupovať do akýchkoľvek trestných konaní, vzbudzuje obavy už aj v Bruseli."

Podľa nadácie sú silné kompetencie v rukách generálneho prokurátora v rozpore s európskymi štandardmi, podľa ktorých by podriadení prokurátori mali mať väčšiu nezávislosť.

Michal Kaliňák z HLAS SD o jazdcoch apokalypsy z vládnej koalície! Odkázal aj OĽaNO
"Priatelia, snáď ani neexistuje deň, kedy by zástupcovia miest, obcí a žúp nehovorili o katastrofálnej ekonomickej situácii. Samosprávam chýbajú peniaze na bežný chod škôl, zariadení sociálnych služieb, kultúru či šport. Samosprávy pritom veľmi... Čítať ďalej
06 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová

„Európska komisia si tiež všimla, že v oblasti boja proti korupcii chýba spoločný "ťah" a koordinácia polície, prokuratúry a iných zložiek, aby sa účinnejšie vyšetrovali veľké korupčné prípady," zdôrazňuje nadácia. Takisto pripomína, že komisia v správe o stave právneho štátu odporúča aj viac chrániť novinárov, prijať účinnejšiu legislatívu v oblasti majetkových priznaní, lobingu a konfliktu záujmov.

Správa je škandalózna a mimo akejkoľvek reality 

Na správu EK vzápätí reagoval aj opozičný líder Robert Fico. "Je zrejmé, že úradníci EK pri jej príprave čerpali výlučne z Denníka N, SME, Aktualít a Sorosom platených mimovládnych organizácií. Ak sa EK mieni takto správať k suverénnemu členskému štátu EÚ, nech sa nečuduje, že jej dôveryhodnosť prudko klesá,"konštatuje na sociálnej sieti.

"Správe EK sa budeme venovať na samostatnej TK a budeme proti nej aj oficiálne protestovať otvoreným listom predsedníčke EK," uzavrel šéf Smeru.

DRSNÉ SLOVÁ TIBORA GAŠPARA: Hyeny a vražda
HYENY A VRAŽDA! Je názov príspevku, ktorý nas sociálnej sieti zverejnil exprezident Policajného zboru, Tibor Gašpar (SMER - SSD). Gašpar komentuje Zuzanu Čaputovú, Štefana Hamrana, Daniela Lipšica. "V minulom týždni Slovenskom otriasla tragédia,... Čítať ďalej
06 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Hrozí v najbližších dňoch JADROVÝ ÚTOK pod falošnou vlajkou?
Kontingent NATO môže byť nasadený na Ukrajinu ihneď po summite vo Vilniuse! Zelenského plány zahŕňajú jadrový útok pod falošnou vlajkou, ktorý sa má pokúsiť presadiť rozhodnutie summitu NATO o nasadení obmedzeného kontingentu okupačných síl z... Čítať ďalej
06 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik