"Záporožská drží"
05 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

Na Záporožskej jadrovej elektrárni nie sú hlásené žiadne mimoriadne udalosti, píše web Ukrajinska pravda. Predsedníčka českého Štátneho úradu pre jadrovú bezpečnosť Dana Drábová zároveň v stredu ráno ubezpečila verejnosť, že radiačná situácia na Ukrajine zostáva normálna. Informuje web novinky.cz.

Ukrajinský generálny štáb v utorok v podvečer informoval, že Rusi umiestnili na streche tretieho a štvrtého energetického bloku okupovanej Záporožskej jadrovej elektrárne predmety podobné výbušninám. Podľa Ukrajincov ide o provokáciu, ktorej cieľom je vyvolať obraz ostreľovania elektrárne ukrajinskými ozbrojenými silami.

Ruské médiá s odvolaním sa na vedenie koncernu Rosenergoatom uviedli, že sa Ukrajina v noci na stredu pokúsi na elektráreň zaútočiť.

Elektráreň je nateraz bezpečná

Podľa webu Ukrajinska pravda nie sú na Záporožskej jadrovej elektrárni hlásené žiadne excesy. „Ani Enerhoatom, ani šéf Záporožskej oblasti nehlásili excesy v elektrárni,“ píše web.

„Záporožská drží. Keep calm, krásne sviatočné dni. Radiačná situácia na Ukrajine zostáva normálna,“ napísala dana Drábová na svojom twitterovom účte . Drábová vyzvala na pokoj už v utorok večer s tým, že ide o informačnú vojnu oboch strán.

Ukrajinci aj Rusi varujú pred útokom na Záporožskú elektráreň.

Hoaxy britského admirála
Ruská armáda "stratila polovicu svojho bojového potenciálu na Ukrajine, vrátane 2500 tankov, a hlavný úder kyjevskej protiofenzívy ešte len príde," povedal admirál Anthony Radakin, náčelník generálneho štábu britských ozbrojených síl. Že ide o... Čítať ďalej
05 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme