Weiss o Čaputovej: Pre opozíciu bola slabou, zlyhávajúcou a PROTISLOVENSKOU prezidentkou
05 | 07 | 2023 I Ladislav Kováčik

Bývalý diplomat a politik Peter Weiss, ktorý sa spomína medzi možnými kandidátmi na prezidenta SR, si myslí, že odchody prezidentov Andreja Kisku a Zuzany Čaputovej po jednom volebnom období nie sú náhodné. Podľa Weissa je zaujímavé, že prezidenti, ktorí boli pôvodne straníkmi – ako Rudolf Schuster či Ivan Gašparovič – dokážu obhajovať svoje mandáty, kým Kiska alebo Čaputová už opätovne na svoj úrad nekandidovali.

Informoval o tom eReport s odvolaním sa na české Právo.

Weiss píše, že oznámenie Čaputovej o tom, že nebude opäť kandidovať, spôsobilo na Slovensku veľký rozruch, hoci nešlo o úplne prekvapujúcu správu. Pripomína, že politické a mediálne reakcie siahali od prejavov kultu osobnosti až po priame odsúdenie. Z väčšej časti boli podľa neho emotívne, rovnako ako prejavy hlavy štátu.

Liberálno-pravicové médiá okamžite našli kandidáta, ktorý by ju nahradil,“ píše Weiss, pričom má na mysli bývalého ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka. Ďalej pokračuje, že časť opozície, ktorá zmobilizovala svojich voličov útokom na Zuzanu Čaputovú, privítala jej nekandidovanie ako dôkaz oprávnenosti kritiky slabého, dôsledne chybného a v konečnom dôsledku zlyhávajúceho protislovenského prezidenta. „Nazvala ju najhoršou hlavou štátu v ére štátnej nezávislosti,“ konštatuje Weiss.

Weiss poukázal aj na to, že opozícia prišla s názorom, že ľudia, ktorí nedokážu zniesť aj tvrdé osobné útoky, dokonca ani tie, ktoré sa týkajú ich rodinných príslušníkov, v skutočnosti do politiky nepatria. Opozícia zároveň podľa neho poukazovala na útoky, ktorým v minulosti čelili opoziční politici.

Weiss tiež pripomenul, že niektorí politickí komentátori naznačili nevyhnutný osud „nepolitických“ prezidentov. „Kým Rudolf Schuster a jeho nástupca Ivan Gašparovič obhájili svoj mandát, Andrej Kiska a Zuzana Čaputová, ktorí sa prihlásili do súťaže o post hlavy štátu bez skúseností v politike, to nedokázali,“ dodal Weiss.

Politológ: Andrej Kiska je klamár a podvodník
Na tomto mieste sa nebudem zaoberať tým, či je Andrej Kiska v kauze daňových machinácií vinný alebo nie - o tom rozhodne justícia - aj keď je hanbou jeho osobnou i tohto štátu, že bývalý prezident už druhýkrát stojí pred súdom (prvýkrát za kšefty s... Čítať ďalej
30 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme