Tomáš Taraba: Kde boli v stredu bojovníčky za práva žien?
05 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Tomáš Taraba (SNS / Život-NS) sa dnes zúčastnil na pokuse o odvolanie predsedu Národnej rady SR Borisa Kollára. Ten si ho „vyslúžil“ tým, že vyšiel na svetlo sveta jeho čin spred 12-tich rokov, kedy sa dopustil násilia na svojej partnerke. Kollár to nepoprel, naopak – ak by sa v rovnakej situácii ocitol dnes, spraví to isté.

Ani 5. júla nebol Boris Kollár z postu predsedu NR SR odvolaný. Tomáš Taraba upozorňuje na niekoľkonásobné odvolávanie Kollárovho predchodcu. Taraba pripomína, že v tomto má Kollár prvenstvo a vytkol tiež poslankyniam zo SaS, že hoci sa tvária, ako bojvníčky za práva žien, na odvolávanie toho, ktorý siahne na ženu sa neunúvali, k čomu ich vyzval ešte pred schôdzou aj predseda SNS Andrej Danko

Odstúpiť nemieni

Poslanci, ktorí návrh na odvolanie Kollára predložili, apelujú na vyslanie signálu z parlamentu, že domáce násilie sa netoleruje. Pod zvolanie schôdze sa podpísali aj ďalší nezaradení poslanci, členovia klubov SaS i OĽANO.  Kollár ešte v utorok zopakoval, že odstúpiť nemieni. Za jediný dôvod svojho odvolávania označil to, že chránil život a zdravie svojho ročného dieťaťa.

Líder OĽANO Igor Matovič už skôr vyzval Kollára, aby sa ospravedlnil za svoje výroky a vyzval mužov, aby nebili ženy. Keďže Kollár v utorok tak urobil, Matovič reagoval, že by za jeho odvolanie nehlasoval. Poslanci okolo Petra Pellegriniho, mimoparlamentnej Republiky či ĽSNS ani Smeru-SD na schôdzu v stredu neprišli.

Kollár je nedotknuteľný
Predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) nebude čeliť odvolávaniu z funkcie. Mimoriadna schôdza NR SR k návrhu na jeho odvolanie sa v stredu ukončila, keďže po viacerých pokusoch neprišlo do rokovacej sály dostatok poslancov. Počas... Čítať ďalej
05 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Zase sme v niečom raritní

„Ešte sme nemali predsedu parlamentu, ktorý by sa priznal k protiprávnemu konaniu a povedal, že ho nemá problém kedykoľvek zopakovať. Podľa tejto kultúry á la Boris Kollár, keď on sa prizná, že zbil ženu, tak nemusí odstúpiť, veď sa priznal, tak rovnako ak sa minister prizná, že zobral úplatok, tak nemá dôvod odstupovať, veď sa priznal,konštatuje na sociálnej sieti Taraba s tým, že to bol práve Boris Kollár, kto v minulosti spoluinicioval štyri odvolávania vtedajšieho predsedu NR SR Andreja Danka.

Bojujú za práva žien

Tomáš Taraba si všíma ešte jeden paradox. Poslankyne SaS Cigániková a Marcinková na hlasovanie neprišli. Pritom práve ony sú tie, čo o sebe tvrdia, ako o bojovníčkach za práva žien.

„Je to dôkaz politického obchodu, o ktorom som hovoril pred pár dňami. Sme rodina podržala vi funkcii Marcinkovú, ktorá obhajuje záujmy Bruselu pred záujmami Slovenska a za to oni zásadové političky podržali Borisa Kollára,“uzatvára Taraba.

Vyzýval ich aj Danko

Ešte pred schôdzou NR SR, na ktorej mal byť Kollár odvolávaný, práve dve najväčšie bojovníčky a ich straníckeho šéfa Andrej Danko vyzýval, aby sa zúčastnili nadchádzajúcej schôdze a hlasovali za odvolanie predsedu, ktorý síce priznáva, že zbil ženu, no vyvodiť politické dôsledky voči sebe nemieni.

Andrej Danko: Sulík je pokrytec (VIDEO)
Andrej Danko (SNS) konštatuje, že na dnešnú schôdzu by sa mal Richard Sulík a jeho poslanci zo SaS dostaviť, aby mohli hlasovať za odvolanie Borisa Kollára (Sme rodina). V utorok totiž parlament nebol uznášania schopný. Napriek tomu, že Sulík si... Čítať ďalej
05 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik