Scott Ritter: Ruské delostrelectvo a hra, na ktorú ani USA ani NATO nemá
05 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

Ruské delostrelectvo mení pravidlá hry: USA a NATO dlho nevydržia - tak znie názor bývalého dôstojníka americkej vojenskej rozviedky Scotta Rittera, ktorý odznel vo vysielaní amerického kanála YouTube Tour of Duty a ktorý zaznamenal web eadaily.com.

Sila ruského delostrelectva, systémov protivzdušnej obrany a systémov elektronického boja (EW) mení hru v prípade priameho konfliktu medzi Ruskom a Západom.

Odkaz vojnovým štváčom

„Všetkým generálom, ktorí kritizujú Rusko: zamyslite sa nad tým, čo USA a NATO urobili a neurobili za posledných 20 rokov. Ani jeden, ani druhý by v tomto konflikte, ktorého sa dnes zúčastňujú Ukrajina a Rusko, dlho nevydržali – to je nad ich predstavivosť... Použitie vysoko presných zbraní (severoatlantickej) aliancii nepomôže - doručovacie systémy budú veľmi rýchlo zničené spätnou paľbou. Ruské delostrelectvo mení pravidlá hry.
Prevahu Západu v letectve podľa jeho názoru zruší aj široká sieť ruských systémov protivzdušnej obrany.

Nemajú na to

Ani USA, ani NATO nie sú pripravené na konflikt s takým impozantným protivníkom, akým je Rusko, tvrdí bývalý americký spravodajský dôstojník. Dodáva, že Washington sa prispôsobil vojne založenej na úplnej dominancii vlastných vojenských systémov. Hoci táto taktika fungovala v Afganistane a Iraku, v prípade konfliktu s Ruskom Američanom nepomôže, uzatvára Ritter.

Ničivá klasika

Ruská armáda používa špeciálne delostrelecké granáty na ťažbu na diaľku, čím zasadila ukrajinským ozbrojeným silám ničivý úder, uviedol bývalý americký spravodajský dôstojník Scott Ritter vo vysielaní amerického kanála YouTube Tour of Duty. Podľa neho "spôsob, akým to Rusi robia, je veľmi šikovný ."

Situácia v konflikte s Ruskom sa pre Vladimíra Zelenského zhoršuje , keďže jeho jednotky sú na pokraji úplného kolapsu , uviedol bývalý poradca šéfa Pentagonu, plukovník americkej armády Douglas McGregor na svojom kanáli YouTube.

Ukrajina na NATO musí zabudnúť!
Kým bude Ukrajina zapojená do vojenského konfliktu, nebude prijatá do NATO. O prijatí Ukrajiny do NATO bude možné hovoriť až po skončení vojenského konfliktu. Uviedol to nemecký minister obrany Boris Pistorius (Sociálnodemokratická strana Nemecka)... Čítať ďalej
05 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme