Pozor, výstrahy!
05 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

Búrky sa môžu v stredu vyskytnúť na väčšine územia Slovenska. Meteorológovia preto pre viaceré okresy vydali výstrahu prvého alebo druhého stupňa. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na webe.

Výstraha druhého stupňa platí pre okresy Prievidza a Turčianske Teplice. Búrky môžu byť spojené s lejakom s intenzitou 30 až 50 milimetrov za 30 minút, krúpami či nárazmi vetra s rýchlosťou 70 až 110 kilometrov za hodinu.

Výstraha prvého stupňa zase platí pre okresy Bratislavského, Banskobystrického, Nitrianskeho, Trnavského a Žilinského kraja. Rovnako aj pre okresy Stará Ľubovňa, Poprad, Levoča, Kežmarok, Rožňava, Gelnica a Spišská Nová Ves. V daných oblastiach môže búrky sprevádzať prudký lejak s intenzitou 20 až 30 milimetrov za 30 minút, nárazy vetra s rýchlosťou 65 až 85 kilometrov za hodinu a krúpy.

Intenzita sprievodných javov je podľa meteorológov v danej ročnej dobe a oblastiach bežná. "Môže však spôsobiť škody menšieho rozsahu. Pri búrkach môžu byť obmedzené ľudské aktivity a ohrozené zdravie," dodali.

LAŠŠÁKOVÁ: Vyrušujú ma hejterské útoky na sochy našich dejateľov!
Natália Milanová bola neviditeľnou ministerkou kultúry, s jej pôsobením sa spájali amaterizmus a neprofesionalita, konštatuje v rozhovore pre Hlavný denník Ľubica Laššáková (Hlas-SD), poslankyňa Národnej rady a bývalá ministerka kultúry SR. HD:... Čítať ďalej
05 | 07 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme