Matovič napína strunu
05 | 07 | 2023 I Eka Balašková

OĽaNO a priatelia predstavili svoju kandidátku pre predčasné parlamentné voľby. Na stredajšej tlačovej besede zneli okrem tradičných protikorupčných floskúl zaznelo aj prekvapenie – stranícky súboj prvého a stopäťdesiateho miesta.

Matovič v sebe nezaprel milovníka symboliky, tlačovú besedu (TB) zorganizoval na Námestí slobody, pretože kde sa sloboda v roku 1989 budovala, tak sa o tri mesiace podľa neho môže skončiť. Úvod TB venoval Smeru a Jankovskej kabelkám.

Volebnou líderkou žena

Hnutie aj v týchto voľbách stavilo na ženu v čele svojej kandidátky. Nevýraznú pedagogičku zo Spiša Máriu Šofranko tak strieda dlhoročná predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja, Erika Jurinová. Matovič sa tradične nechal zapísať na 150-te miesto.

Jurinová vo svojom príhovore pripomenula, že je jednou zo štyroch zakladateľov OĽaNO a aj v jej odkaze bolo cítiť to povestné „Lebo Fico“, verí však, že ľudia si budú pripomínať, že hnutie naplnilo sľuby lepšieho života pre seniorov, či rodičov.

Tieto voľby môžu byť pre Matoviča priveľké sústo
Igor Matovič si tentokrát možno odhryzol sústo väčšie, ako zvládne stráviť. Jeho hnutie OĽaNO ide do najbližších volieb v rámci trojkoalície s Kresťanskou úniou (KÚ) Anny Záborskej a Za ľudí Veroniky Remišovej. To v matematike parlamentných volieb... Čítať ďalej
05 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Líderka hnutia

„Vítam, že ľudia nechcú len konfrontačný typ politika a vedia, že ja som človek, ktorý hľadá riešenia v spolupráci,“ povedala Jurinová na margo toho, že je možné, že po voľbách nahradí Igora Matoviča na poste predsedu hnutia.

„Kto z nás dvoch, či Erika, alebo ja, získame viac krúžkov, väčšiu dôveru od našich voličov, ten bude budúcim predsedom nášho hnutia,“vysvetlil zámer predsedníctva OĽaNO Matovič.

screenshot z videa | Igor Matovič a Erika Jurinová zvedú súboj o predsedníctvo OĽaNO

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik