Maďarsko zas zdvihlo Bruselu prst
05 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

Maďarský minister zahraničných vecí Peter Szijjártó dnes prijal ruského ministra zdravotníctva Michaila Muraška na stretnutí na svojom ministerstve v Budapešti. "Politika sankcií samozrejme obmedzuje rozsah spolupráce," povedal Szijjártó podľa štátnej tlačovej agentúry MTI. "Zároveň budeme pokračovať v spolupráci v oblastiach, ktoré nie sú obmedzené (sankciami)." Informuje web orf.at.

"Za posledný rok sa zvýšil aj objem obchodu medzi Ruskom a Maďarskom," citovala ruského ministra ruská štátna tlačová agentúra TASS. Obe krajiny majú záujem o spoluprácu najmä v oblastiach farmaceutického priemyslu a boja proti rakovine. Maďarsko je členskou krajinou EÚ a NATO.

Život predsa musí ísť ďalej

Ako ďalej vysvetlil Szijjártó, Muraško prišiel do Maďarska na ministerskú konferenciu Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO). Podujatie WHO Europe Office sa začalo v Budapešti v stredu a očakáva sa, že potrvá do piatku. Okrem iného sa má vypracovať Budapešťská deklarácia, ktorá stanoví záväzné ciele na predchádzanie chorobám a úmrtiam v dôsledku klimatických zmien a znečistenia životného prostredia.

Bitku o Antonovský most vyhrali napokon Rusi
Bitka pri Antonovskom moste sa skončila, Ozbrojené sily Ukrajiny utrpeli straty a ustúpili na svoj pravý breh Dnepra. Informuje eadaily.com. Za posledných 24 hodín jednotky kyjevského režimu pravidelne útočili v smere na Záporožie v oblastiach... Čítať ďalej
05 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme