Ľuboš Blaha: Keď sem prišli Solúnski bratia, po Amerike behali bizóny
05 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Ľuboš Blaha (podpredseda Smeru-SSD) je ďalší z radu kritikov prezidentky a vlády za ignoráciu našich národných tradícií. Smer je pritom známy tým, že dbá o korene, z ktorých vzišla slovenská štátnosť. A nie je tomu inak ani v týchto dňoch.

Blaha sa poďakoval tým, ktorí si v Bratislave spolu so Smerom pripomenuli slovanských vierozvestcov. Neopomenul ani Zuzanu Čaputovú a jej ignoráciu slovenských tradícií, pričom ironicky pripomenul, čo bola Amerika v časoch týchto svätcov. Smer na našu slovanskú identitu nezabúda, preto pozýva do Nových Zámkov. Súsošie vierozvestcov považuje za zbytočné Lucia Ďuriš Nicholsonová, pritom odkaz týchto svätých má veľký presah aj do súčasnosti.

Z tichej spomienky množstvo ľudí

„V Bratislave v nemocnici na Antolskej sme si pripomenuli sviatok Cyrila a Metoda. Mala to byť tichá spomienka, no nakoniec došlo množstvo ľudí. Ďakujeme za krásnu atmosféru.  Robert Fico to vo svojom príhovore vystihol - je strašné, že prezidentka aj vláda sa na našu veľkomoravskú tradíciu kompletne vykašľali a jediní, kto organizuje celonárodné oslavy, sme my v Smere,“ konštatuje Blaha na Telegrame a pozýva do Nových Zámkov.

Telegram / Ľuboš Blaha | Pozvánka do novozámockého amfiteátra, kde si Smer pripomenie sv. Cyrila a Metoda

Ide o oveľa viac, ako "iba" o sviatok dvoch svätcov
Príchod vierozvestov Cyrila a Metoda na naše územie je zdrojom nábožnosti, solidarity a slovanskej vzájomnosti nielen pre Slovákov, ale aj Moravanov, Čechov, Bulharov či Macedóncov. Slovenská republika si 5. júla štátnym sviatkom pripomenie... Čítať ďalej
05 | 07 | 2023 | Ivan Brožík/ TA SR

Prezidentka, či hovorkyňa?

„Ja chápem, že Zuzana Čaputová si radšej pripomína americký deň nezávislosti, veď ona nie je prezidentkou Slovenskej republiky, ale skôr hovorkyňou Spojených štátov. Len by som jej rád pripomenul, že v čase, kedy prišli na slovenské územie Cyril a Metod, v tej jej milovanej Amerike žili akurát tak bizóny a hŕstka Indiánov. Chudákov Indiánov potom o tisíc rokov neskôr vyvraždili dnešní Američania. Veľkí humanisti,“ pripomína Blaha iné súvislosti.

Liberáli nechápu

„Ale jasné, poďme všetci hromadne upadať do mdlôb z úchvatnej americkej histórie, kukajme stupídne hollywoodske filmy a zosmiešňujme naše národné dejiny. O tom sú dnešní liberáli, ktorí nepochopili, akú duchovnú hĺbku má naša slovenská história. Vďačíme za to aj veľkomoravskej tradícii, vďačíme Pribinovi, Svätoplukovi, Cyrilovu a Metodovi. My na našu národnú identitu nikdy nezabudneme,“ ubezpečuje Blaha s tým, že pripomína oslavy v Nových Zámkoch.

Nicholsonová kádruje cirkev?
Nebola to Lucia Ďuriš Nicholsonová, keby jej neprekážalo niečo na Slovensku. Tentokrát si podala cirkevnú autoritu, arcibiskupa Stanislava Zvolenského. Ten pritom reagoval na výzvu Alojza Hlinu týkajúcu sa súsošia, ktoré sa v Bratislave v... Čítať ďalej
26 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Zbytočné tradície dôležitej europoslankyne

Europoslankyni Lucii Ďuriš Nicholsonovej prekáža nie len najnovšie súsošie vierozvestcov, ale aj Boris Kollár, či samotná Rímsko-katolícka cirkev.

„(Kollár) Neurobil nič, o čo by sa predtým neobtrela aj samotná cirkev. Veď aj kňazi smilnili – so ženami, s deťmi, no nie? Tak prečo sa nepostaviť vedľa Borisa, prečo sa spoločne neprežehnať, nemať spoločný príhovor a prečo spoločne neodhaliť zbytočné súsošie vierozvestcov. Viete čo? Po tomto všetkom by ma vôbec neprekvapilo, keby jedného dňa odhalili na hrade sochu svätca Borisa Kollára,“ uzatvára štipľavo Ďuriš Nicholsonová.

Slovanská vzájomnosť

Duchovný odkaz vierozvestov a patrónov Európy je silný aj v súčasnosti. Konštantín (Cyril) a Metod sú zdrojom nábožnosti, solidarity a slovanskej vzájomnosti, najmä pre Slovákov, Moravanov, Čechov, Bulharov i Macedóncov.

Ide o oveľa viac, ako "iba" o sviatok dvoch svätcov
Príchod vierozvestov Cyrila a Metoda na naše územie je zdrojom nábožnosti, solidarity a slovanskej vzájomnosti nielen pre Slovákov, ale aj Moravanov, Čechov, Bulharov či Macedóncov. Slovenská republika si 5. júla štátnym sviatkom pripomenie... Čítať ďalej
05 | 07 | 2023 | Ivan Brožík/ TA SR

Facebook / Jozef Černek | Po celom Slovensku je niekoľko kostolov, ale aj súsoší zasvätených patrónom Slovanov

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik