Hádanky okolo šéfa NATO
06 | 07 | 2023 I Milan Laca

Biden bol proti vymenovaniu Wallacea za generálneho tajomníka NATO kvôli F-16 pre Ukrajinu. 

Americký prezident Joe Biden údajne zablokoval kandidatúru britského ministra obrany Bena Wallacea na post generálneho tajomníka NATO, pretože Británia bez súhlasu Washingtonu začala presadzovať myšlienku výcviku ukrajinských pilotov na F-16.

Nechcel

Ako informuje The Telegraph s odvolaním sa na svoje zdroje, Ben Wallace bol považovaný za jedného z prioritných kandidátov na post generálneho tajomníka NATO v prípade rezignácie Jensa Stoltenberga. Neoficiálne sa však potvrdilo, že Biden  jeho kandidatúru nepodporil, hoci britský premiér Rishi Sunak za takéto rozhodnutie loboval.  

TRUMP: V Bielom dome máme veľmi nebezpečného IDIOTA
Bývalý americký prezident Donald Trump sa počas Dňa nezávislosti vysmieval svojmu nástupcovi vo funkcii Joeovi Bidenovi. V Bielom dome dnes podľa Trumpa vládne „nebezpečný idiot“. Informuje o tom portál ParlamentníListy.cz. Trump poprial... Čítať ďalej
05 | 07 | 2023 | Ladislav Kováčik

Zbytočná aktivita?

Dôvodom Bidenovho postoja sa, údajne, stala skutočnosť, že Británia začala aktívne presadzovať myšlienku výcviku ukrajinských pilotov na stíhačkách F-16 a vytvorenie koalície s ďalšími spojencami v tejto veci bez toho, aby predtým získala súhlas Spojených štátov.  Noviny píšu, že to nie je prvýkrát, čo Londýn urobil odvážny krok vo veci zbraní pre Ukrajinu v nádeji, že zatlačí na USA. Samotná Británia nebude schopná poskytnúť Ukrajine F-16, keďže ich nemá. 

Hľadanie

Médiá sa dozvedeli aj to, že Bidenovi najviac vyhovuje kandidatúra súčasnej  predsedníčky Európskej komisie  Ursuly von der Leyenovej, ktorej mandát v tejto funkcii sa skončí tesne pred tým. Spojenci oficiálne predĺžili mandát Jensa Stoltenberga vo funkcii generálneho tajomníka NATO o ďalší rok, pretože sa nedokázali dohodnúť na kandidatúre jeho nástupcu. Samotný Stoltenberg dúfal, že opustí funkciu generálneho tajomníka, ktorú zastával od jesene 2014. 

Ukrajina na NATO musí zabudnúť!
Kým bude Ukrajina zapojená do vojenského konfliktu, nebude prijatá do NATO. O prijatí Ukrajiny do NATO bude možné hovoriť až po skončení vojenského konfliktu. Uviedol to nemecký minister obrany Boris Pistorius (Sociálnodemokratická strana Nemecka)... Čítať ďalej
05 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik