Bitku o Antonovský most vyhrali napokon Rusi
05 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

Bitka pri Antonovskom moste sa skončila, Ozbrojené sily Ukrajiny utrpeli straty a ustúpili na svoj pravý breh Dnepra. Informuje eadaily.com. 

Za posledných 24 hodín jednotky kyjevského režimu pravidelne útočili v smere na Záporožie v oblastiach Orechov a Lobkove a pokračovali aj v útokoch v oblasti Artemovsk (Bachmut). Informoval o tom v stredu 5. júla kanál Militarist Telegram s odvolaním sa na turecké zdroje, ktoré uviedli, že v týchto oblastiach nedošlo k žiadnym zmenám vo frontovej línii.

Až na túto výnimku

Zároveň je potrebné poznamenať, že najvýznamnejšia zmena nastala v oblasti Antonovského mosta v regióne Cherson„Ukrajinská armáda na člnoch ustúpila na pravý breh rieky. Dvojtýždňové boje sa skončili stratou asi 1000 ľudí a vlnou vzrušenia na sociálnych sieťach,“ píše sa vo vyhlásení armády Ruskej federácie.

Východný breh je vyčistený

Podľa citovaného kanála ruská armáda za posledný týždeň zničila rôzne systémy protivzdušnej obrany, radary, delostrelectvo a systémy MLRS, ktoré boli rozmiestnené na východnom brehu na ochranu ukrajinských jednotiek v Chersonskej oblasti.

Ako informoval EADaily , ministerstvo obrany už skôr uviedlo, že ruská armáda naďalej úspešne odráža útoky jednotiek kyjevského režimu vo všetkých smeroch.

Nemecko politicky precitá, krajinu valcuje AFD
Rast popularity krajne pravicovej strany Alternatívy pre Nemecko (AfD) nemá konca. V spolkových krajinách Durínsko a Brandenbursko je podľa najnovších prieskumov už najpopulárnejšou stranou, a to s veľkým odstupom od ostatných zoskupení. Vývoj... Čítať ďalej
05 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme