Bielorusko hlási nácvik NATO na údery na Moskvu a Petrohrad
05 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

V Bielorusku oznámili simulácie raketových útokov NATO na Moskvu a Petrohrad. Informuje eadaily.com.

Letectvo krajín NATO takmer každý mesiac simuluje štarty riadených striel na Moskvu a Petrohrad zo vzdušného priestoru východnej Európy. Plukovník Andrei Bogodel, zástupca vedúceho fakulty Generálneho štábu Vojenskej akadémie Bieloruska, o tom hovoril v rozhovore pre kanál YouTube vydavateľstva Belarus Segodnya.

Už rutinné lety nad Európou

„Doslova neexistuje taký mesiac, aby neštartovali rovnaké strategické bombardéry B-52 a neznázornili prvky spojené s odpálením riadených striel v smere na Petrohrad, Moskvu alebo niečo iné,“  - povedal. NATO podľa jeho názoru vážne zvažuje možnosť ozbrojeného konfliktu s krajinami „východného vektora“.

Šialenosť sa stupňuje

„Nemyslím si, že v súčasnosti existuje priama hrozba vojny, ale takéto prípravy skutočne prebiehajú. Pretože len tak nikto nenasadí jednotky v takom počte, “ zdôraznil Bogodel.


Pripomeňme, že Minsk a Moskva opakovane zaznamenali nárast vojenskej aktivity v blízkosti západných hraníc štátov Únie. Okrem toho sa zvyšuje počet ozbrojených síl NATO na hraniciach s Bieloruskom. V Poľsku a pobaltských krajinách je v súčasnosti rozmiestnených až 30 tisíc vojenských aliancií a počet môže narásť až na 300 tisíc.

TRUMP: V Bielom dome máme veľmi nebezpečného IDIOTA
Bývalý americký prezident Donald Trump sa počas Dňa nezávislosti vysmieval svojmu nástupcovi vo funkcii Joeovi Bidenovi. V Bielom dome dnes podľa Trumpa vládne „nebezpečný idiot“. Informuje o tom portál ParlamentníListy.cz. Trump poprial... Čítať ďalej
05 | 07 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme