Rusi sa úspešne bránili a udierali
04 | 07 | 2023 I Milan Laca

Ruská armáda odrazila pokusy o ofenzívu ozbrojených síl Ukrajiny v troch smeroch.

Ministerstvo obrany: Ruské ozbrojené sily odrazili pokusy o ofenzívu ozbrojených síl Ukrajiny. "Ozbrojené sily Ukrajiny počas dňa pokračovali v neúspešných pokusoch o útočné operácie v smere Doneck, Krasnolymansk a Južnodoneck," oznámilo  ministerstvo.

Smer Doneck
Na Doneckom smere brániace sa jednotky Južnej skupiny odrazili desať nepriateľských útokov. Straty ukrajinskej armády dosiahli:
zabitých a zranených až 290 vojakov, dve bojové vozidlá pechoty; deväť áut; samohybné delo "Acacia" , húfnice "Msta-B" a D-30; samohybná delostrelecká lafeta Krab poľskej výroby. Zničili aj poľný muničný sklad.
Leopardy ešte máme a dáme! A poľská chytrosť! (VIDEO)
Berlín oznámil, že Nemecko a Dánsko presunú desiatky tankov Leopard 1A5 ozbrojeným silám Ukrajiny. Ukrajina dostane v najbližších týždňoch desiatky tankov Leopard 1A5 z Nemecka a Dánska. Koľko? Nemecký minister obrany Boris Pistorius v rozhovore... Čítať ďalej
04 | 07 | 2023 | Milan Laca
Smer Krasnoliman
Letectvo a delostrelectvo skupiny vojsk „Stred“ zasiahlo v Krasnolimanskom smere jednotky 21. a 67. mechanizovanej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny. Odrazili štyri nepriateľské útoky. Ukrajinská armáda stratila viac ako 135 vojakov; dve obrnené bojové vozidlá; samohybné delo "Gvozdika"; dve húfnice D-30 a jedna D-20. Ruské sily zastavili činnosť ukrajinskej sabotážnej a prieskumnej skupiny.
Smer Južnodoneck
V južnodoneckom smere odrazila skupina vojsk Vostok dva útoky ozbrojených síl Ukrajiny pri Urožane v DĽR.
Pokus o postup ukrajinskej armády bol potlačený pomocou delostrelectva a ťažkých plameňometných systémov
V Záporožskej oblasti armáda zastavila činnosť nepriateľskej sabotážnej a prieskumnej skupiny.
Smer Záporožie
Na Záporožskom smere zasiahli ruskí vojaci sústredenie živej sily a techniky 106. ukrajinskej brigády. Ukrajina stratila do 200 vojakov, jeden tank, štyri bojové vozidlá pechoty; štyri bojové obrnené vozidlá; tri autá; dve húfnice Msta-B a jednu D-20.
Ruská armáda zničila aj muničný sklad.
Chersonský smer
Ruské vojská pokračovali v bojoch v Chersonskom smere. Ukrajinské straty: do 50 vojakov, tri autá; húfnica "Msta-B"; delostrelecký systém M777, vyrobený v USA.
Mearsheimer: Vojna na Ukrajine je OBROVSKÁ POHROMA, nie je pravdepodobné, že by sa čoskoro skončila
Americký profesor politológie a medzinárodných vzťahov John Mearsheimer priniesol svoj pohľad na ďalší možný vývoj vojny na Ukrajine. Existenčná hrozba Podľa Mearsheimera Rusko vo vojne zvíťazí, ale pôjde o „škaredé víťazstvo“, pri ktorom... Čítať ďalej
04 | 07 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme