Neželaný hosť...
04 | 07 | 2023 I Milan Laca

Peking zrušil Borrellovu návštevu Číny.

Reuters: Čína odvolala návštevu európskeho šéfa diplomacie  Borrella v Pekingu.

Nie...
Čínske úrady zrušili návštevu Josepa Borrella v krajine, ktorá sa mala uskutočniť 10. júla, informovala agentúra Reuters, s odvolaním sa na hovorkyňu  Európskej komisie Nabilu Massraliovú.
Únia má peňazí neúrekom. Ako pre koho...
Von der Leyenová prisľúbila Ukrajine pravidelnú finančnú podporu z EÚ. Šéfka Európskej komisie Ursula von der Leyenová vyhlásila, že Európska únia je pripravená poskytovať Ukrajine „spoľahlivú a pravidelnú“ finančnú podporu v nasledujúcich rokoch.... Čítať ďalej
04 | 07 | 2023 | Milan Laca
Nevhodný termín

"Naši čínski kolegovia nás, žiaľ, informovali, že návšteva v termínoch, naplánovaných na budúci týždeň. už nie je možná a musíme hľadať alternatívy," uviedla hovorkyňa. Nešpecifikovala, na ktoré termíny sa dá cesta preložiť.

Plánoval...
O skutočnosti, že Borrell plánuje na budúci týždeň rokovať s čínskym ministrom zahraničných vecí Qin Gangom  a ďalšími predstaviteľmi, informovala agentúra Bloomberg, s odvolaním sa na veľvyslanca EÚ v Číne Jorgeho Toleda.
Nezhody
Ako Toledo uviedol na XI. svetovom mierovom fóre v Pekingu, Brusel bude naďalej nastoľovať strategické otázky v kontaktoch s Čínou, vrátane dodržiavania ľudských práv a konfliktu medzi Ruskom a Ukrajiinou. Peking sa pokúšal presvedčiť Európu, aby zaujala menej agresívny postoj ako Spojené štáty, ktoré zaviedli kontroly exportu, s cieľom obmedziť prístup Číny k vyspelým technológiám.
Spoločnosť Shell stále obchoduje s ruským plynom
Shell stále obchoduje s ruským plynom viac ako rok po tom, čo sa zaviazal stiahnuť sa z ruského energetického trhu. Spoločnosť Shell uviedola, že obchody boli výsledkom „dlhodobých zmluvných záväzkov“ a neporušujú zákony ani sankcie. Ešte 9. mája... Čítať ďalej
04 | 07 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme