Hamran si zorganizoval tlačovku a bránil sa pred kritikou
04 | 07 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Policajný prezident Štefan Hamran kritizuje zneužívanie minulotýždňovej vraždy v Dubnici nad Váhom politikmi. Niektorí podľa neho komentujú postupy polície a spochybňujú jej prácu, hoci nemajú k dispozícii ani len čiastkové informácie. Povedal to na utorkovej tlačovej konferencii. Taktiež sa vyjadril k požiaru na strednej škole

Bude žiadať ospravednenie

"Nerobí to nič iné, iba vnáša neistotu do našej spoločnosti," zdôraznil Hamran. Poukázal na vyjadrenie exministra vnútra Roberta Kaliňáka vo víkendovej diskusnej relácii. Kaliňák hovoril o vysmievaní sa obeti policajným prezidentom. "Od bývalého ministra budem žiadať ospravedlnenie. Takéto lži sa nemôžu šíriť verejným priestorom," reagoval Hamran.

Zdôraznil, že polícia spravila v súvislosti s prípadom vraždy v Dubnici nad Váhom všetko, čo bolo v jej silách a na čo mala zákonný mandát. Napriek tomu nariadil komplexnú kontrolu vo vzťahu k trenčianskej krajskej polícii. V kontexte tohto prípadu volá po novelizácii Trestného poriadku. Možné pochybenia v postupoch orgánov, ktoré predchádzali vražde, dala preveriť aj Generálna prokuratúra SR.

K vražde 39-ročnej Andrey z Novej Dubnice prišlo vo štvrtok (29. 6.) v ranných hodinách pri novej cyklotrase v záhradkárskej oblasti Lieskovec v Dubnici nad Váhom. Podľahla početným sečným zraneniam. Ján M. čelí obvineniu za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy spáchaný surovým spôsobom a so sexuálnym motívom. Cez víkend bol vzatý do väzby.

Vyjadril sa aj k tragédii na škole

Polícia čaká v súvislosti so sobotným (1. 7.) požiarom v priestoroch školy na Skalickej ceste v Bratislave na znalecké posudky a závery súdnej pitvy.

Po uhasení požiaru našli záchranári mŕtve mužské telo. "Čakáme na znalecké posudky a závery súdnej pitvy, aby sme vedeli ustáliť príčinu smrti," priblížil šéf Policajného zboru. V prípade je podľa neho niekoľko nejasností. Zopakoval, že bolo začaté trestné stíhanie pre dva skutky - poškodzovanie cudzej veci a prečin usmrtenia.
K požiaru došlo počas soboty v skorých ranných hodinách v priestoroch školy pre mimoriadne nadané deti. Požiar mal byť vytvorený úmyselne. Krátko pred ním horeli aj viaceré motorové vozidlá v areáli jednej z firiem na Pestovateľskej ulici.

Mazák sa postaral: Záleská potrestaná nebude (VIDEO)
Nie je tomu tak dávno, čo slovenskou verejnosťou prebehla informácia, že sudkyňa ŠTS Pamela Záleská odmietla povoliť súdenému diabetikovi Lehelovi Horváth prestávku na užitie inzulínu. Predseda Súdnej rady Ján Mazák spochybnil možnosť, že by takéto... Čítať ďalej
04 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik