Plodná debata z dielne SNS (VIDEO)
04 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Traja kandidáti do parlamentu SNS v Košiciach okrem svojho programu predstavili aj unikátny program na paralelné sčítanie hlasov. Andrej Danko, Roman Michelko a Rebeka Riabová sa zhostila úlohy moderátorky diskusie s voličmi. V metropole východu sa nevyhli ani greendealu a ďalším aktuálnym témam.

V diskusii odznelo množstvo informácií ako o spájaní pronárodných síl, tak o neprípustnej cenzúre, ale aj o tom, aká je predstava SNS o fungovaní zvlášť verejnoprávnych médií. Podľa Michelka témou volieb bude zbaviť sa diletantskej vlády, pričom hrozí aj možnosť, že Zuzana Čaputová víťaza volieb nepoverí zostavením vlády. Najhoršia možnosť by však bola vláda PS a zhodli sa aj na fakte, že spraviť z kritiky aktivít LGBT+ trestný čin je absurdné. Andrej Danko tiež predstavil aplikáciu pre členov okrskových volebných komisií a mala by zabezpečiť ich transparentnosť a odstrániť podozrenia o ich manipulácii.

Spájanie síl

Andrej Danko pripomína genézu spájania pronárodných síl ako straníckych, tak z radov osobností. Rokovania sa začali niekedy na začiatku roka, pridali sa Život-NS, Slovenský patriot a Národná koalícia. Michelko doplnil, že ak by neurobili nič, prepadlo by množstvo pronárodných hlasov a ísť osamote by bolo riziko.

Facebook / Roman Michelko

Tri roky pekla

Andrej Danko nemá ilúzie a je mu jasné, že „tri roky pekla“ budú budúcu vládu stáť ešte veľa síl a občanov trpezlivosť s ešte vyššími cenami a ozdravnými opatreniami. Pripomína tiež, že zmierniť to budú vedieť cez zníženie ziskov bánk.

Pripomína tiež Kaczyńskeho slová o tom, že nemôžeme robiť sluhu Západu a potvrdzuje ich nedávnou návštevou Emmanuela Macrona a zmluvu s Francúzmi, ktorí nám budú dodávať jadrové palivo za drahé peniaze. Pripomenul tiež množstvo podnikov, ktoré boli zatvorené kvôli sankciám a odstrihnutiu sa od ruského plynu.

SNS vyzýva poslancov Národnej rady Slovenskej republiky, aby hlasovali o odvolaní Kollára
Dnes sa koná 96. schôdza Národnej rady SR, kde je na programe návrh skupiny poslancov NR SR na odvolanie Borisa Kollára z funkcie predsedu NR SR. Mimoriadna schôdza k odvolávaniu Kollára z funkcie sa má začať v utorok od 14.00 h. Iniciovali ju... Čítať ďalej
04 | 07 | 2023 | Ivan Mihale

Zásadná téma týchto volieb

Kým minulé voľby sa niesli v akomsi falošnom tóne zastavovania korupcie, témou týchto volieb bude podľa Romana Michelka zastavenie vlády chaosu a rozvratu. Alternatívu voči vláde SaSky, OĽaNO či PS vidí v koalícii SNS, Smer-SSD a Hlas-SD, no všetko má v rukách volič. Vysvetlil, aké sú šance jednotlivých strán a možné parlamentné počty.

Vysvetlil tiež psychické nastavenie niektorých strán, ako KDH, ktorá je svojim „paktovaním“ s liberálmi na najlepšej ceste stať sa nejakou lokálnou straničkou a PS, ktorá chce dostať kritiku LGBTI+ na úroveň hanobenia presvedčenia, rasy a národa, čo je takmer ich jediná téma.

Vypínanie médií

„Neexistuje, aby nejaký Národný bezpečnostný úrad a jeho anonymná komisia rozhodovala o vypínaní médií. Jedine po právoplatnom a vykonateľnom rozsudku,“hovorí Michelko na margo brutálneho zásahu do slobody slova z marca minulého roku. V dnešnej situácii sa súdny človek správa presne opačne, ako očakávajú médiá hlavného prúdu. Michelko ako neprípustné označil aj karikovanie a zosmiešňovanie „nepohodlných“ politikov.

Andrej Danko sľubuje, že ak sa dostanú do vlády, médiá pocítia „tvrdú ruku“. Nie však v zmysle vypínania, ale vyváženého spravodajstva, zvlášť v RTVS. Politik navyše podľa neho potrebuje mať možnosť obhájiť sa voči jednostrannému ovplyvňovaniu verejnosti. Novinári majú robiť spravodajstvo, nie politiku.

Pizza za 18 eur, ležadlo za 40! Vitajte v Chorvátsku
Od začiatku tohto roka je aj Chorvátsko členom eurozóny. Aj to je jeden z dôvodov, prečo sa tešili a očakávali rekordnú letnú sezónu. Počet turistov však klesol, za čo môžu ceny služieb a tovarov porovnateľné s exotikou. Chorvátsko, ktoré vo... Čítať ďalej
04 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Prezidentkin cieľ: vláda progresívcov

Andrej Danko pripomína, že kto nechce voliť Fica, Danka či Pellegriniho, na tejto strane spektra nemá koho voliť. Presvedčený je preto, že Zuzana Čaputová to hrá na istotu, že Matovič sa zlikviduje sám, Sulík zrejme neprelezie a PS buď vyhrá voľby a „zlomia“ Petra Pellegriniho do vlády. Preto je podľa oboch možné, že víťaza volieb prezidentka nepoverí zostavením vlády.

Zdroj: reprofoto FB | Andrej Danko

Kontrola volieb

Andrej Danko predstavil aplikáciu pre aktuálne voľby, ktorú vytvoril Adam Lučanský. Je to aplikácia pre ľudí z volebných komisii, ktorí cez ňu budú posielať zápisnice z jednotlivých okrskov a má zamedziť tomu, aby sa „nepohodlné hlasy“ ocitli v koši, prípadne aby boli voľby zmanipulované.

Aplikáciu nájdetu TU:  https://t.me/VolebnyRobo

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme