Zelenského vízie o Kryme
05 | 07 | 2023 I Milan Laca

Vojna sa neskončí, kým bude Krym okupovaný - Zelenskij.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyhlásil, že konečným cieľom Ukrajiny pod jeho vedením je deokupácia Krymu. Až potom to bude znamenať, že „vojna sa skončila“ a Zelenskyj nebude považovať „mier“ bez Krymu za „víťazstvo“. 

Konečný cieľ má jasný

Zelenskyj v rozhovore pre americkú CNN povedal, že jeho konečným cieľom je oslobodenie Krymu, ktorý bol anektovaný v roku 2014: "Nevieme si predstaviť Ukrajinu bez Krymu. A hoci je Krym pod ruskou okupáciou, znamená to len jedno: vojna sa neskončila." Ešte." 

Čo sa môže stať pred summitom NATO
Ukrajinské ozbrojené sily sa pokúsia prelomiť ruskú obranu pred summitom NATO v polovici júla - Vučić. Ozbrojené sily Ukrajiny sa pokúsia rozvinúť protiofenzívu a prelomiť obranu Rusov, aby ukázali výsledok na summite NATO, ktorý sa bude konať 11.... Čítať ďalej
03 | 07 | 2023 | Milan Laca

A čo vzbura v Rusku?

Vyjadril sa aj k vzbure Wagnerovcov v Rusku a povedal, že "reakcia ruského diktátora bola slabá. Vidíme Putinovu reakciu, je slabá. Po prvé, vidíme, že to nemá pod kontrolou. Postup „Wagnerovcov“ hlboko do Ruska a zabratie určitých regiónov ukazuje, aké ľahké je to urobiť. Putin situáciu v regiónoch nekontroluje. Celá vertikála moci, ktorú mal predtým, jednoducho skolabuje“, vyhlásil Zelenskyj.

Vedia, o čo ide

Zelenskyj povedal, že správy ukrajinských tajných služieb naznačujú, že polovica Ruska podporuje vodcu „Wagnerovcov“ a jeho vzburu.

Tajnosti

Prezident sa vyjadril aj k stretnutiu so šéfom americkej Ústrednej spravodajskej služby (CIA) Billom Burnsom, ktorý nedávno navštívil Kyjev a stretol sa s ním a zástupcami ukrajinskej rozviedky. Zelenskyj povedal, že bol „prekvapený“, keď médiá informovali o jeho stretnutí s Burnsom. "Moja komunikácia so šéfom CIA by mala byť vždy v zákulisí. Diskutujeme o dôležitých veciach - o tom, čo Ukrajina potrebuje a ako je Ukrajina pripravená konať. Pred CIA nemáme žiadne tajomstvá, pretože máme dobrý vzťah a naše spravodajské služby spolu komunikujú".

Zelenského plán
Riaditeľ americkej spravodajskej služby CIA William Burns sa v júni v Kyjeve diskrétne zišiel s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. Ten mu načrtol ukrajinský plán dostať do konca roka delostrelectvo na dostrel Krymu. Až potom chce Kyjev... Čítať ďalej
02 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme