Sankcie netrafili. Rusi zbohatli
04 | 07 | 2023 I Milan Laca

Ruskí miliardári aj tento rok zbohatli.

BBI: Majetok ruských miliardárov od začiatku roka vzrástol o 16,6 miliardy dolárov.

Majetky, o ktorých sa sníva
Spoločné bohatstvo najbohatších podnikateľov z Ruska vzrástlo od začiatku roka o 16,573 miliardy dolárov. Najviac zarobil  Vagit Alekperov, spolumajiteľ Lukoilu. Jeho kapitál vzrástol o 4,8 miliardy na 20,2 miliardy dolárov, vypočítala RIA Novosti na základe na ratingových údajoch Bloomberg,  Index miliardárov ( BBI ).
Prigožinov božský kšeft
Wagnerovci dostali v rámci štátnych zákaziek 858 miliárd rubľov. Ako informovalal ruská televízia, Prigožinovi "Wagnerovci" dostal 858 miliárd rubľov v rámci vládnych zmlúv. Zarábali celkom fajn Wagnerova skupina dostala na základe vládnych... Čítať ďalej
03 | 07 | 2023 | Milan Laca
Ako to počítajú
Index sa počíta na základe hodnoty akcií spoločností,  ktoré vlastní podnikateľ. Pri niektorých spoločnostiach je výpočet založený na pomere ich kapitalizácie k EBITDA alebo k cene akcie k zisku na akciu. Celkovo rating BBI zahŕňa 500 najbohatších ľudí na svete,. Teraz  je v ňon 24 ruských občanov. Ich celkový majetok k 3. júlu je 289,21 miliardy dolárov.
Silná trojka
Najbohatším zostáva jeden z hlavných vlastníkov Norilsk Nickel, Vladimir Potanin, ktorý od začiatku roka znížil svoj majetok o 28,9 milióna dolárov na 28,5 miliardy dolárov. Druhé miesto obsadil spolumajiteľ firmy Novatek Leonich Michelson. Jeho majetok vzrástol o 1,5 miliardy dolárov na 26,1 miliardy dolárov. Na treťom mieste je majiteľ MLMK Vladimir Mišin, ktorý od začiatku roka zvýšil svoj majetok o 3,22 miliardy dolárov na 23,1 miliardy dolárov.
Poľský expert: EÚ sa môže ľahko rozpadnúť
Podľa Macieja Duszczyka, poľského experta, ak členské štáty nenájdu riešenie problému migrácie, EÚ neprežije. Expert na migráciu a politológ Maciej Duszczyk v rozhovore pre Rzeczpospolitu povedal, že lídri mnohých krajín úplne nevedia, o čom je... Čítať ďalej
03 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme