Leopardy ešte máme a dáme! A poľská chytrosť! (VIDEO)
04 | 07 | 2023 I Milan Laca

Berlín oznámil, že Nemecko a Dánsko presunú desiatky tankov Leopard 1A5 ozbrojeným silám Ukrajiny.

Ukrajina dostane v najbližších týždňoch desiatky tankov Leopard 1A5 z Nemecka a Dánska.

Koľko?

Nemecký minister obrany Boris Pistorius v rozhovore pre denník Rzeczpospolita však nešpecifikoval, koľko Leopardov 1A5 plánujú presunúť ukrajinským ozbrojeným silám.

Trhajú ich na kusy! (VIDEO)
"Roztrhané na kusy." Briti informujú, čo Rusko použilo proti ozbrojeným silám Ukrajiny. The Telegraph: Ruské drony „Lancet“ roztrhali na kusy húfnicu CAESAR, ktorú dostali ozbrojené sily Ukrajiny. Problém Ruský dron „Lancet“ je pre ukrajinské... Čítať ďalej
03 | 07 | 2023 | Milan Laca

Desiatky

"Nemecko dnes poskytuje Ukrajine druhú najväčšiu vojenskú pomoc z hľadiska dodávok techniky. V najbližších týždňoch budú na Ukrajinu dodané desiatky bojových tankov Leopard 1A5, ktoré poskytli Nemecko a Dánsko. Okrem toho pokračujeme v dodávkach ďalších zbraňových systémov, v rámci nového balíka pomoci vo výške 2,7 miliardy eur,“ vyhlásil nemecký minister.

Rusi ničia Leopardy

Poľská chytrosť - zarobíme

V polovici mája Nemecko poskytlo Ukrajine nový balík vojenskej pomoci v hodnote 2,7 miliardy eur. Zahŕňa bojové tanky Leopard-1, bojové vozidlá pechoty Marder a systémy protivzdušnej obrany Iris-T.   Nemecko a Poľsko však ešte neuzavreli zmluvu na opravu nemeckých tankov, ktoré sa pokazili na Ukrajine. Podľa medializovaných informácií,  chce poľská strana účtovať viac ako 100-tisíc eur za takzvanú "prvotnú diagnostiku tanku". V Nemecku sa za to zvyčajne platí len okolo 12 000 eur. Poliaci navyše nechcú prebrať žiadne záruky na opravy. 

Viktor sa zas "šprajcuje"
Orbán sa postavil proti plánu Európskej komisie prideliť Ukrajine 50 miliárd eur. Maďarský premiér Viktor Orbán sa postavil proti plánu Európskej komisie poskytnúť Ukrajine väčšiu finančnú podporu. Kde sú peniaze? Orbán urobil zodpovedajúce... Čítať ďalej
02 | 07 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme