GYIMESI: Progresívni novinári majú neskutočný STRACH z pronárodnej a suverénnej vlády
03 | 07 | 2023 I Ladislav Kováčik

Bývalý poslanec Národnej rady SR György Gyimesi, ktorý do parlamentu kandiduje zo 150. miesta kandidátky strany Aliancia, napísal na Facebook status, v ktorom reaguje na slová šéfredaktora Denníka N Matúša Kostolného.

Svojmu textu dal nadpis „Keď novinárom už úplne preskakuje“.

Podľa Gyimesiho v tejto disciplíne jednoznačne vedie Matúš Kostolný z Denníka N. „Keď oplakával rozhodnutie prezidentky Čaputovej ďalej nekandidovať a toto rozhodnutie vydával div že nie za koniec demokracie na Slovensku, mnohí si len ťukali na čelo. Hovorili sme si, že aktivisti (nie novinári) to takto robia,“ píše Gyimesi.

Bývalý poslanec ďalej poukázal na komentár Kostolného, kde dotyčný šéfredaktor píše: “V týchto voľbách ide o veľa. Za dverami číha Robert Fico a fašisti. Ak sa dostanú k moci, zo Slovenska sa stane úplne iná krajina. Ohrozené budú istoty, ktoré nespochybnila doteraz žiadna vláda od čias Vladimíra Mečiara. V hre je naše členstvo v NATO, Európskej únii a vôbec miesto na Zemi”.

V Denníku N sa obávajú apokalypsy, konca sveta, ak nevyhrajú ich miláčikovia progresívci, konštatuje Gyimesi. „Čo tam potom, keď ani jedna relevantná strana nespochybňuje naše členstvo v EÚ? Čo tam potom, že predseda preferenčne najsilnejšej strany sa vyjadril, že nepôjde do vlády s nikým, kto by chcel spochybniť naše členstvo v EÚ a NATO?,“ pýta sa politik.

Pravda je podľa Gyimesiho taká, že v predčasných voľbách môže na Slovensku vzniknúť konzervatívna vláda, teda vláda, ktorá bude mať na prvom mieste záujmy vlastných občanov a až potom záujmy globálnych mocností. „Ktorá bude vedieť nastoliť rovnováhu nedzi záväzkami z členstva v jednotlivých spoločenstvách a potrebami obyvateľov vlastnej krajiny. Ktorá bude na strane suverenity krajiny a nie na strane kapitulácie. Ktorá si bude ctiť slobodu, normálnosť a kresťanské tradície, na ktoré inak odkazuje aj Ústava SR,“ pokračuje Gyimesi.

„Z takejto pronárodnej a suverénnej vlády na strane občanov majú progresívni novinári neskutočný strach a my v strane Szövetség-Aliancia sa do takejto vlády hrdo hlásime,“ uzatvára Gyimesi.

2728 kandidátov, 24 politických strán!
V septembrových predčasných parlamentných voľbách chce kandidovať 24 politických strán a jedna koalícia. Ministerstvo vnútra SR od nich prijalo návrhy kandidačných listín. Termín na podanie uplynul v nedeľu (2. 7.) o polnoci. Informovala o tom... Čítať ďalej
03 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik