Dovolenkový horoskop: kam vás pošle vaše znamenie zverokruhu
05 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Tí, čo hľadajú osud vo hviezdach a počítajú konštelácie, konjunkcie a neviem čo všetko patrí k horoskopom, asi zase raz prevrátili očami. Tí, ktorí rozmýšľajú nad dovolenkou a nevedia, kam vyraziť však možno nájdu inšpiráciu nie len pre seba, ale aj pre svojich najbližších.

Hoci aj nám v redakcii je jasné, že nie každý strelec je nutne ultradobrodruh a ani raci nie sú domasedi, oddych „na mieru“ si každopádne zaslúžite, nech ste narodení v akomkoľvek znamení. Sami seba a svojich najbližších poznáte najlepšie, tak hor sa do inšpirácie.

Dobrodruh sa nezaprie

Ak ste narodený v znamení barana, tak vás vegetenie na pláži, či prechádzky po galériách neočaria. Vy zrejme potrebujete dobrodružstvo. Ak aj nepôjdete stanovať niekde na safari do Kene, tak sa možno vyberiete na urbex (prieskum starých budov) niekam do Rumunska. Pokojná dovolenka nie je nič pre vás.

Desivé proroctvo Baby Vangy na ďalšie mesiace. TOTO náš čaká!
Keď sa povie meno Vangelija Pandeva Dimitrova-Gušterova, zauvažujeme, „kam toho človeka zaradiť“. Určite niekde na Balkán, veď to znie tak ... možno Bulharsky, možno Macedónsky. Keď sa však povie „Baba Vanga“, každému je hneď jasné, o koho ide.... Čítať ďalej
03 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Pohodlie pre býka

Ak ste býk, určite si užijete hocikde, kde vám ponúkajú pohodlie a pôžitky. A je vám úplne jedno, či si budete užívať ľadový drink niekde na hotelovej pláži na Cypre, alebo voňavú kávu v horskom hoteli v Nízkych Tatrách. Nič sa vám však nestane, ak vyjdete zo svojej komfortnej zóny a zájdete za kultúrou, či zábavou.

Pozvanie na Goa

Goa je vraj naj pre blížencov. Z Viedne tam doletíte za zhruba 13 hodín a tamojšie malebné pláže a srdeční ľudia vás presvedčia o tom, že to bola pre vás dobrá voľba.

Foto: shutterstock

Pokoj pre raka

Ľudia narodení v znamení raka milujú pokoj domova a k životu nepotrebujú ani veľké zmeny, či príliš akčné dobrodružstvo. Doprajte si preto možno nejaký horský hotel, kde vás potešia príjemné prechádzky a krásne výhľady, tí majetnejší možno poletia do Austrálie. Tamojšie pokojné pláže  a pohostinnosť domácich rak ocení.

Divočina pre leva

Ľudia narodení v znamení leva majú vraj „neposedné nohy“ a tie ich vďaka láske k prírode, často zavedú do hôr. Nie však do hotela so saunou, skôr za dobrodružnými objavmi skál, vodopádov, či tiesňav. Skúste možno Dolné Rakúsko, tamojšie miesta vás určite nesklamú.

Peťo, Peťo, takto si zavariť...? (GALÉRIA+VIDEO)
Peter Sagan zvaný aj Tourminator si pred ďalším ročníkom Tour de France riadne zavaril... a to školáckou chybou, ktorá navyše mohla ohroziť ďalších. Za volant sa posadil tri dni pred začiatkom Tour de France (TDF). S informáciou prišiel denník... Čítať ďalej
29 | 06 | 2023 | Eka Balašková

S Pannou je to sen

Každá dovolenka s ľuďmi narodenými v znamení panny je vraj veľmi príjemná – vedia si užiť, ale aj improvizovať a majú radi pestrosť. Ideálne sú preto pre nich možno grécke ostrovy, kde sa v jeden deň dá zažiť horská turistika, ochutnať skvelú kuchyňu a deň zakončiť ukážkovým západom slnka.

Ilustračné foto pláže / Pixabay

Váhy do raja

Ľudia narodení v znemaní váh milujú krásu a harmóniu. Ich dovolenkovým miestom môže byť pokojná pláž, odkiaľ si môžu „odskočiť“ do galérie, či múzea a cestou ochutnajú nejakú dobrotu v štýlovej reštaurácii. Večer zakončia prechádzkou pri tyrkysovom mori s brehom plným príjemnej vegetácie.

Olá, Španielsko vás volá!

Toto „pozvanie“ platí pre škorpiónov. Bojovné, temperamentné a vášnivé znamenie. Sangria, flamenco, býčie zápasy a horúce, zmyselné noci sú pre vás ako stvorené. Ak sa vaša peňaženka vzpiera, určite si nenechajte ujsť návštevu niektorej z početných jazdiarní v maďarskej puszte v čase, keď sa tam konajú rôzne exhibície.

Len nech nie je nuda

To je heslo strelca. Romantika uličiek južného Francúzska striedaná s pohodou na pláži a večerným kinom, to je niečo pre vás.

Zdroj pixabay.com | Praha

Kozorožci do Prahy

Toto znamenie sa vyznačuje pracovitosťou, preto sa počas dovolenky potrebuje „stratiť“. A prečo nie v uličkách a zákutiach starej Prahy? Nevynechajte nočnú Prahu z lode na Vltave, určite sa domov nevrátite sklamaný.

Vodnára zláka Island

Sopky, to je niečo, čo vodnára očarí. Lávové polia, kráterové jazerá či ľadové pramene Islandu, kde je najviac sopečných vrchov by teda mohlo byť to, čo zaujme práve vodnára.

ZARUČENÝ ODPUDZOVAČ MEDVEĎOV: Remišová stretla v lese medveďa! ZĽAKOL SA JEJ
Máme recept na plašenie nepohodlných medveďov! Je ním naša Verča. Poslankyňa Národnej rady SR Veronika Remišová (Za ľudí) sa na sociálnej sieti podelila o svoj nečakaný zážitok z prírody. Počas prechádzky v lese so psom mala nezvyčajný... Čítať ďalej
27 | 06 | 2023 | Ladislav Kováčik

Romantika pre ryby

Ryby sú vraj hneď po váhach najromantickejším znamením. Potrebujú však aj vášeň a to všetko sa dá nájsť trebárs aj v Paríži s jeho romantickými kaviarňami, architektúrou a históriou, ktorá dýcha z každého kroku tohto mesta.