Za ľudí snemovali ... a snem nebol v osobnom výťahu (VIDEO)
03 | 07 | 2023 I Eka Balašková

V sobotu (1. júla) sa strana Za ľudí zišla na sneme, v rámci ktorého mali hovoriť o koalícii so stranou OĽaNO, ale aj o predvolebných plánoch strany. Podľa predsedníčky Veroniky Remišovej sa mienia držať svojich protikorupčných vízií a stále platí, že problémom Slovenska je Robert Fico, Smer a Hlas.

 Ešte pred snemom si Remišová posťažovala na niektorých parlamentných kolegov, že vďaka ich lenivosti sa nepodarí do volieb schváliť niektoré predvolebné sľuby strany Za ľudí z roku 2020.

Snemovali

„Dnes na sneme strany ZA ĽUDÍ sme rokovali s našimi delegátmi z regiónov celého Slovenska za všetkých ľudí, ktorí stále majú ideály a sny o našej drahej vlasti. Ktorým záleží na našej spoločnej budúcnosti. Ktorí sú ochotní za naše hodnoty zápasiť, aj keď je to ťažké a vyčerpavájúce. Veríme, že naša vízia, tento sen a ideál o Slovensku, bude pokračovať aj po prvom októbri 2023. Náš tím ľudí, ktorých spájajú spoločné ideály, ktorým záleží na poctivej, rozumnej politike, na úspešnom a prosperujúcom Slovensku bez korupcie, ide do volieb do Národnej rady v roku 2023, priatelia. Nebude to ľahké, ale nevzdáme to. Naša krajina za to stojí,“ napísala Veronika Remišová o sobotnňajšom sneme Za ľudí na sociálnej sieti.

Romana Tabák nebude kandidovať, ale...
"Dušou aj srdcom národniarka, nech je tak už naveky" Píše na sociálnej sieti Romana Tabák a vysvetľuje, ako sa rozhodla s politickou kariérou. "Nebudem v parlamentných voľbách kandidovať", píše ako prvé. Vysvetlenie "Budem reflektovať na ponuku... Čítať ďalej
02 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Nie sú to pracovití mravčekovia

Remišová hovorí, že reforma súdnictva a niektoré ďalšie predvolebné ciele Za ľudí neboli splnené, sú dôkazom lenivosti poslancov niektorých strán. Tí napriek tomu, že dostávajú pekný plat, si aj teraz odhlasovali prázdniny a ničnerobenie.

„Spolčili sa strana Smer, strana Hlas, SaSka, ktorá o tom hovorí, ako o nejakom veľkom víťazstve, Sme rodina, PS a myslím, že SNS,“ vyratúva Remišová tých „lenivých“ s tým, že ľudia nemajú zabudnúť, kto si za veľké peniaze v parlamente odhlasuje voľno. Keby pracovali aj cez prázdniny, bolo by podľa Remišovej možné odhlasovať zákon o hmotnej zodpovednosti politikov.

Do volieb s Matovičom

Remišová pripustila, že s hnutím OĽaNO prebiehajú rokovania o koalícii. Znamenalo by to, že síce zachovajú stranu Za ľudí, ale budú musieť dosiahnuť vyššie percento voličských hlasov, ako samostatná strana. Hoci svoju stranu Remišová prezentuje, ako stranu, ktorá nechce rozoštvávanie, hádky a polarizáciu spoločnosti, chcú ísť do volieb v koalícii práve s Matovičom, ktorý všetko toto stelesňuje, „...aby sme si zachovali v strane našu líniu a našu víziu, ktorou je úspešné Slovensko, bezpečné Slovensko.“

Nebojte sa, o Remišovú neprídete!
Ak ste sa viacerí zľakli, že kvôli nízkym preferenciám prídete o Veroniku Remišovú, nezúfajte! Píše známa právnička Judita Laššáková "Strana Demokrati na vás myslela a do čela svojej kandidátky postavila Andreu Letanovskú. Bude dôstojnou náhradou... Čítať ďalej
02 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Kvórum je privysoké

Remišová si ale myslí, že sedempercentné kvórum pre koalíciu „je hlúposť a malo by sa znížiť“. Pre „antificovského voliča“ je to spájanie sa podľa nej úbohý cieľ. Na mysli má „biznis krídlo Smeru“, ktoré podľa nej niekto legitimizuje a očisťuje. O Hlase-SD hovorí, že kradli rovnako, ako Smer, ak nie ešte viac.

Vysoké ciele

A presne o tom, ako sa nesmie Robert Fico, či Peter Pellegrini vrátiť k moci by mala byť aj predvolebná kampaň strany Za ľudí, ktorá sa v momentálnych volebných preferenciách pohybuje hlboko pod zvoliteľnosťou do parlamentu.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik