"Hlavnou hrozbou pre svet sme my" - bývalý poradca prezidenta Busha
02 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

Bývalý poradca šéfa ministerstva zahraničných vecí USA Richard Haas -  "Spojené štáty sú dnes hlavnou hrozbou pre celý svet" - píše to nie tak hocikto, ale titul The New York Times.

"Hlavnou hrozbou pre globálnu bezpečnosť sú dnes Spojené štáty americké." Uviedol to bývalý prezident Americkej rady pre zahraničné vzťahy Richard Haas v rozhovore pre The New York Times.

USA ako najväčší zdroj problémov sveta

Kolaps amerického politického systému podľa Haasa znamená, že "namiesto toho, aby boli Spojené štáty najspoľahlivejšou kotvou v nestabilnom svete, stali sa najväčším zdrojom problémov a pochybným modelom demokracie."

Hlavnou hrozbou sme dnes my

„Naša vnútropolitická situácia nie je len niečím, čomu sa ostatné štáty nechcú rovnať, ale aj to, čo robí Spojené štáty nespoľahlivým partnerom,“ povedal Haas s ľútosťou. "Hlavnou hrozbou pre globálnu bezpečnosť sme dnes my."

Richard Nathan Haas - bývalý predseda Rady pre zahraničné vzťahy, bývalý poradca ministra zahraničných vecí (2001 - 2005) Colina Powella v administratíve Georgea W. Busha .

EÚ Lukašenkovi: Vzdajte sa jadrových zbraní!
EÚ vyzvala Bielorusko, aby sa vzdalo ruských jadrových zbraní. Šéf európskej diplomacie Josep Borrell vyzval bieloruskú vládu, aby odmietla rozmiestniť ruské jadrové zbrane zbrane na území krajiny. Inak pohrozil ďalším balíkom sankcií.... Čítať ďalej
02 | 07 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme