Európa dobačovala!
02 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

"Bloomberg: Investori sťahujú peniaze z Európy do USA", znie titulok článku v americkej tlačovej agentúry, ktorý prevzal web eadaily.com.

Európske fondy prišli v roku 2023 o približne 27 miliárd dolárov, keďže investori čoraz viac prehodnocujú svoje plány v prospech amerických fondov. Informovala o tom v piatok agentúra Bloomberg s odvolaním sa na údaje Bank of America.

Investori nemajú o Európu záujem

Treba poznamenať, že stabilný odlev investícií bol pozorovaný už 16. týždeň v rade, pričom Európa bola jediným veľkým regiónom, ktorý v júni zaznamenal odlev investícií. Len za posledných sedem dní sa z európskych fondov vybralo 4,6 miliardy dolárov. Ekonómovia to vysvetľujú tým, že investori preferujú americké fondy, keďže americká ekonomika sa im v obavách zo spomalenia globálneho ekonomického rastu zdá silnejšia.

"Hlavnou hrozbou pre svet sme my" - bývalý poradca prezidenta Busha
Bývalý poradca šéfa ministerstva zahraničných vecí USA Richard Haas - "Spojené štáty sú dnes hlavnou hrozbou pre celý svet" - píše to nie tak hocikto, ale titul The New York Times. "Hlavnou hrozbou pre globálnu bezpečnosť sú dnes Spojené štáty... Čítať ďalej
02 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme